skip to Main Content
Scratch Jr Tactile, educació inclusiva i tangible: campanya de micromecenatge
Notícies

Sistema THEAD, és una cooperativa sense ànim de lucre de la nostra comarca, la missió de la qual és reduir la bretxa digital en col·lectius vulnerables i afavorir l’educació de qualitat de tot l’alumnat sense deixar ningú enrere.

El 3 de juny llancen la campanya de microfinançament del projecte Scratch Jr Tactile, un innovador recurs d’ensenyament de programació inclusiu desenvolupat en col·laboració amb la Fundació Scratch nascuda de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). L’objectiu és recaptar un mínim de 8.100 euros per finançar l’ampliació de l’abast i l’impacte de Scratch Jr Tactile i ampliar-ne les potencialitats.

Scratch Jr Tactile és una adaptació física del reconegut programari educatiu ScratchJr, dissenyat per permetre que l’alumnat amb discapacitat pugui aprendre habilitats digitals clau. “Volem trencar les barreres de la pantalla i la visió, i permetre que tots els infants, independentment de les seves capacitats, puguin aprendre i socialitzar junts.”

Aquest projecte educatiu inclou un kit complet amb taulers de joc, personatges impresos en 3D, blocs de programació tàctils i materials didàctics, tot fabricat amb materials ecològics. A més, es proporciona accés a una plataforma web on els educadors poden trobar activitats i recursos addicionals.

Una comunitat global per l’equitat educativa

Scratch Jr Tactile no és només un recurs educatiu tangible, sinó que també és part d’un moviment global que promou l’equitat educativa. Ja s’utilitza en escoles d’educació infantil, primària i especial a Barcelona, Girona, Màlaga i Nova York, entre d’altres, i a la plataforma ja compten amb usuaris de més de 70 països d’arreu del món.

Llançament del micromecenatge

El micromecenatge es llança el 3 de juny a la plataforma Goteo.org i estarà actiu durant 40 dies. Els fons recaptats es destinaran a la producció dels kits per ampliar l’abast i l’impacte social, a la creació de nous materials didàctics i ampliar el potencial de Scratch Jr Tactile.

Per a més informació i per donar suport a aquesta iniciativa, visita www.goteo.org/project/scratch-jr-tactile

Amb aquest esforç, Sistema THEAD espera que Scratch Jr Tactile arribi a més aules i llars, promovent una educació STEAM més accessible i diversa.

Aquest és un pas crucial per fomentar l’equitat educativa i desenvolupar habilitats crítiques per al segle XXI entre tots els estudiants.

  • Enllaç a la web.
Back To Top