skip to Main Content
Carregant Esdeveniments
Inscripcions

Informació

Data: 14 febrer
Hora: 9:30 - 12:00
Lloc web:
http://ateneucoopbll.cat/?post_type=tribe_events&p=4259&preview=true

Lloc

Consell Comarcal Baix Llobregat
Parc Torreblanca N-340 pk 1249
San Feliu de Llobregat, Barcelona 08980 España
+ Mapa de Google
Phone
936852400
Visualitza el lloc web de Lloc

Organitzador

Consell Comarcal Baix Llobregat
Phone
936852400
Correu electrònic
comunicacio@elbaixllobregat.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador

I Taula Territorial: el paper dels ens locals en la economia social (14-02-2024)

14 febrer @ 9:30 - 12:00

“Impuls de l’Economia Social des de l’Administració Local”.

I Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat 2024 Al llarg dels anys, hem estat testimonis de com l’Economia Social i Solidària s’ha convertit en una realitat cada cop més tangible al Baix Llobregat. Amb un nombre en augment d’empreses, entitats i projectes, demostra que és un pilar fonamental per al desenvolupament sostenible i equitatiu, com es demostra també que, per cada euro invertit, es generen 2,5 euros d’activitat econòmica, segons els darrers estudis del AMB.

La importància de l’Economia Social i Solidària s’ha fet encara més evident en el context postpandèmic. I no tan sols això: enfront dels desafiaments com la desigualtat econòmica creixent, les crisis educatives i socials, i l’emergència climàtica i ambiental, els seus valors es presenten com a eines essencials per abordar aquests reptes. Aquests valors, que inclouen la cooperació, la solidaritat, la inclusió i la sostenibilitat, ofereixen una visió alternativa i esperançadora per fer front als desafiaments del nostre temps.

En aquest marc, els ajuntaments de la comarca juguen un rol crucial. Atesa la proximitat i la connexió directa amb la ciutadania, els governs locals estan en una posició única per fomentar i donar suport a iniciatives d’Economia Social i Solidària. A través de la col·laboració entre ajuntaments i entitats d’aquest sector, podem enfortir les comunitats, promoure la inclusió i la justícia social i avançar cap a un desenvolupament més sostenible i resilient.

La I Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat “Impuls de l’Economia Social des de l’Administració Local” cerca ser un espai de diàleg, aprenentatge i col·laboració. Volem que sigui una oportunitat perquè els ajuntaments, polítics, regidors, directors de promoció econòmica i tècnics assessors puguin conèixer més de prop l’economia social i solidària, els beneficis i el potencial transformador. Junts, podem construir un futur més just, inclusiu i sostenible per a tothom.

Lloc i data
14 de febrer de 2024 de 10:00 hs – 12:00 hs
Sala d’Actes del Consell Comarcal del Baix Llobregat
Parc Torreblanca, Ctra.N-340, km 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona

Programa

9.30 a 10:00h Acreditacions i cafè de benvinguda

10.00 a 10:15h Benvinguda i presentació
Sr. Fernando Vicente Benetti, Conseller de Règim Interior, Desenvolupament
Econòmic, Estratègic i Agrícola del Consell Comarcal del Baix Llobregat

10.15 a 10:40h L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i la seva carta de serveis
pels ajuntaments de la comarca. A càrrec de l’equip tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat.

10:40 a 11:00h La Xarxa de municipis per l’Economia Social i Solidària.
A càrrec de la Sra. Elisa Segués Peña, Coordinadora Tècnica de la XMESS -Xarxa de
Municipis per l’Economia Social i Solidària.

11:00 a 12:00h Experiències de bones pràctiques municipals al Baix Llobregat i taula rodona posterior. Modera: Sr. Èric Gómez Aznar, Cap d’àrea de Desenvolupament Econòmic i Acompanyament local, Consell Comarcal del Baix Llobregat.

● El projecte de càlcul del valor social que generen les entitats d’economia social del Prat”. A càrrec del Sr. Juan Carlos Moreno, Tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Rubén Bagüés (Heres Social SCCL) i Xavier Gimenez (tècnic d’economia social i cooperativa de l’Ajuntament del Prat de Llobregat).

● L’Economia Social i Cooperativa: l’aposta de Molins de Rei. A càrrec del Regidor d’Empresa, Activitats i Tecnologies 4.0, Sr. Joan Carles Serra, i la Sra. Encarna Lombardia, Cap del Negociat d’Empresa, de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic (ADE), Ajuntament de Molins de Rei. 12:00h Cloenda de la sessió, a càrrec del Sr. Fernando Vicente Benetti, Conseller de Règim Interior, Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

La participació i assistència està oberta a tothom (amb inscripció prèvia): Inscripció a la jornada.

També us podeu inscriure a través del correu: ateneucooperatiu@elbaixllobregat.cat amb el nom i cognoms, DNI i correu de la persona que assistirà.

Facilitem certificat d’assistència per totes aquelles persones que ho demanin al formulari.

Nota: Aquest programa pot tenir modificacions.
Organitza: Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat.

Back To Top