skip to Main Content
Tot a punt per començar les obres del projecte d’habitatge cooperatiu a Olesa.
Notícies

El moviment per l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús acabarà la construcció d’un edifici aturat des de 2008 fruit de la crisi immobiliària. La cooperativa Sostre Cívic que promou el projecte prepara dues noves sessions informatives per gent interessada a entrar al projecte. Les sòcies cooperativistes preveuen entrar a viure a l’estiu de 2023.

Aquesta setmana han començat els preparatius per iniciar les obres de rehabilitació del que serà el primer projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Olesa de Montserrat. L’edifici, situat entre els carrers Pau Casals i Colom, a ple centre de l’Eixample nou d’Olesa de Montserrat, comptarà amb 25 habitatges complets i espais col·lectius complementaris, així com espais oberts a la població. Sostre Cívic, la cooperativa d’habitatges més gran del país, acompanya al grup impulsor del projecte en totes les fases de promoció. Les obres van a càrrec de La Constructiva SCCL: la primera gestora de la construcció cooperativa i sense ànim de lucre del país, i que ja ha construït edificis cooperatius com La Balma i Cirerers a Barcelona. 

Ja existeix un grup impulsor del projecte que s’està organitzant per acompanyar totes les fases de la rehabilitació i decidir com serà la convivència a l’edifici, on preveuen entrar a viure a l’estiu de 2023. Per tal de cobrir totes les places vacants del projecte tan Sostre Cívic com les sòcies del projecte han organitzat dues noves sessions informatives per tal de donar a conèixer tots els requisits d’accés i les característiques del model. Una d’aquestes sessions serà aquest divendres 1 d’abril a les 18h a la seu de la Comunitat Minera Olesana, entitat amb la qual Sostre Cívic treballa en un projecte d’intercooperació per impulsar l’habitatge cooperatiu al municipi i estudiar futures col·laboracions en l’àmbit energètic i climàtic. La segona sessió serà en línia el dimecres 6 d’abril a les 18h, i cal inscripció prèvia des de la web de Sostre Cívic per rebre l’enllaç per participar-hi.

Habitatge assequible i anti-especulatiu

Gràcies a l’obtenció de finançament bancari de l’Institut Català de Finances i una subvenció de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, les aportacions inicials de capital necessàries per entrar al projecte seran per sota dels 10.000€ i i les quotes mensuals es queden entre els 400€ i 690€.

Segons Sostre Cívic, la cooperativa d’habitatges en cessió d’ús més gran del país, amb aquest projecte, “recuperem patrimoni privat en desús de mans d’un fons immobiliari, i complim amb la funció social de l’habitatge des de l’autopromoció amb lògica de bé comú i no-lucre”.

Per ampliar:

CONTACTE: Jose Téllez, Tècnic de premsa de Sostre Cívic. premsa@sostrecivic.cat  |  669 699 824

Back To Top