skip to Main Content
Subvencions per a projectes de cultura comunitària i de transformació social 
Ajuts i subvencions | Notícies

Són subvencions per donar suport a projectes de cultura comunitària i de transformació social, durant un període biennal.

Els projectes de cultura comunitària han de ser pràctiques culturals o artístiques que involucrin agents i comunitats en processos col·laboratius i que s’articulin des de la participació i la cocreació. Han de treballar per la inclusió, incloure i gestionar la diversitat i proposar la participació activa i l’apoderament de les persones. Cal posar en valor sabers arrelats en el territori i generar xarxes fortes i sostingudes en el temps.

Els projectes de transformació social han de millorar les capacitats i les condicions de vida de les persones i els col·lectius que hi participen, transformant així l’entorn sociocultural de què formen part.

Aquesta línia d’ajuts té les modalitats següents:

  1. Projectes i activitats de desenvolupament cultural comunitari que contribueixin a fomentar ciutadania crítica, compromesa i proactiva, a través d’experiències col·laboratives d’arts visuals i audiovisuals, arts escèniques, música, lletres, cultura popular o altres expressions culturals, en què es potenciï la creació col·lectiva i les relacions amb la comunitat i amb sectors específics de la ciutadania vinculats a l’entorn on es desenvolupen. 
  2. Programes, activitats formatives i espais de treball destinats a la capacitació, la promoció, la sensibilització i la compartició de coneixement de les persones que hi participen a través de les arts visuals i audiovisuals, les arts escèniques, la música, les lletres, la cultura popular o altres expressions culturals.

L’activitat subvencionada s’ha de realitzar entre l’1 de gener de 2024 i el 31 de desembre de 2025.

Termini de sol·licitud: del 14 al 29 de novembre a les 14:00:00h de 2023.

Més informació i bases. 

Back To Top