skip to Main Content
Sostre Cívic entrega claus de La Xicoira, el primer habitatge cooperatiu d’Olesa
Actes | Notícies
  • Sostre Cívic, la principal cooperativa d’habitatges en cessió d’ús del país, convoca a un acte institucional d’inauguració del projecte de La Xicoira, a Olesa de Montserrat. Situat a l’edifici situat entre els carrers Pau Casals i Colom 41-47, a ple centre de l’Eixample nou d’Olesa, és el primer habitatge d’aquestes característiques a Olesa de Montserrat i a la comarca del Baix Llobregat.
  • Compta amb 25 habitatges d’entre 42 i 75 m², equipats completament, i amb espais col·lectius complementaris i aparcament inclòs. Sostre Cívic és la cooperativa gestora que acompanya al grup impulsor del projecte en totes les fases de promoció. 
  • El projecte de La Xicoira és una iniciativa singular perquè recupera un edifici en desús des de l’esclat de la bombolla immobiliària el 2008, que ja hi comptava amb l’estructura, soterranis i parets exteriors ja construïdes. 
  • El març de 2022 es van iniciar les obres, que han durat 15 mesos. Els treballs s’han centrat a millorar l’edificació ja construïda amb millors distribucions dels habitatges i accessibilitat, també l’eficiència energètica i l’augment d’aïllaments, instal·lacions centralitzades, i plaques fotovoltaiques, i el treball en els acabats dels habitatges per l’entrada a viure.
  • Tots els habitatges estan qualificats d’HPO i, gràcies al suport de l’Ajuntament, s’han reservat per a persones joves menors de 35 i major de 65 anys empadronades al municipi.
  • La col·laboració i el suport de la Generalitat han estat fonamentals per fer possible aquest projecte. El finançament proporcionat per l’Institut Català de Finances ha contribuït a l’adquisició i al finançament d’una part important de l’operació. També ha rebut una subvenció de l’Agència Catalana de l’Habitatge que han finançat el 30% del total de la promoció, ajudant a mantenir preus assequibles.
  • El model en cessió d’ús fa possible habitatge per a tota la vida a preu assequible: els habitatges es consideren un bé d’ús i les persones sòcies de la cooperativa poden gaudir-ne indefinidament o per un període molt llarg, i les quotes són estables i no depenen de la situació del mercat immobiliari.

DIA: Divendres 6 d’octubre HORA: 16.30 h

LLOC: carrer Pau Casals 47, Olesa de Montserrat.

Amb la presència del M.H. President de la Generalitat Pere Aragonès i Garcia,
i el Sr. Jordi Parent i Beltran, alcalde d’Olesa de Montserrat.

Us esperem!  

Back To Top