skip to Main Content
Sessions sobre l’ESS per a joves
Formació

Sessions informatives i de sensibilització sobre economia social i solidaria i cooperatives per a alumnes de 4t ESO, organitzades per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, entitat participant en el nostre Ateneu.

Aquestes sessions es dirigeixen a alumnes de quart d’ESO que es troben en situació de finalització d’estudis i que poden incorporar-se, per primera vegada, al mercat de treball de manera assalariada.

Objectius

  • Sensibilitzar sobre la possibilitat de plantejar-se muntar un negoci a mig o llarg termini.
  • Informar sobre les possibilitats d’autoocupar-se, tenint en compte com es generen les idees de negoci i la importància de que tinguin impacte social, per què unes idees tenen èxit i d’altres no i com avaluar la idea.
  • Anàlisi sobre com esdevenir més competitius i amb una visió més amplia en el moment que ens plantegem una idea de negoci, no de manera individual sinó amb socis, a través d’una cooperativa de treball i a més tenir com alternativa poder combinar estar assalariat i treballar per a un mateix, trencant prejudicis en l’elecció de la forma jurídica.

Format híbrid: Algunes sessions es desenvolupen de manera presencial, previstes durant el mes de març (dies 24, 30 i 31), es portaran a terme en les instal·lacions de l’Institut Montserrat Roig; i altres en línia (ja realitzades al IES Sant Andreu).

Resultats esperats: Els alumnes poden resoldre les primeres inquietuds sobre les possibilitats de l’autoocupació vers a projectes d’emprenedoria col·lectius amb impacte social o general.

Back To Top