skip to Main Content
Programa d’incentius per a la concessió d’ajuts a Oficines de transformació comunitària per a la promoció i dinamització de comunitats energètiques – Programa CE
Ajuts i subvencions

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través de l’IDAE, ha aprovat l’extracte de la Resolució de 10 de novembre de 2022 que estableix la Primera Convocatòria del Programa d’incentius per a la concessió d’ajuts a Oficines de transformació comunitària per a la promoció i dinamització de comunitats energètiques (Programa CE Oficines). Aquestes subvencions tenen les bases reguladores a l’Ordre TED/1021/2022, de 25 d’octubre, que estableixen la concessió d’ajuts a projectes de posada en marxa i funcionament d’Oficines de Transformació Comunitària (OTC), així com l’adequació d’oficines existents a Oficines de Transformació Comunitària, amb l’objectiu que promoguin i dinamitzin comunitats energètiques. 

Els ajuts estan finançats amb fons Next Generation EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), dins del seu Component 7, Reforma 3, desenvolupament de les comunitats energètiques. 

L’objectiu de les subvencions és enfortir el sistema de suport als actors interessats en la creació i el desenvolupament de comunitats energètiques, principalment ciutadania, pimes i entitats locals, contribuint amb això a una descarbonització justa i inclusiva mitjançant el foment de les inversions en infraestructures verdes i la participació d’actors tradicionalment poc involucrats en el sector energètic. 

Les convocatòries seran aprovades per l’IDAE. Els ajuts es convocaran en règim de concurrència competitiva. 

Termini:

El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà el dia 28 de novembre de 2022 i finalitzarà a les 12:00 h del dia 23 de gener de 2023. 

Termini d’execució:

El termini per a la realització de les inversions subvencionables i execució de les actuacions objecte de les ajudes serà fins el 30 de setembre de 2025.

Més informació i bases en aquest enllaç:
 https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/ue/fons_europeus/detalls/noticia/20221028_OTC_NGEU

Back To Top