skip to Main Content
Oferta de feina: Especialista en la prevenció dels abusos empresarials en context de conflicte
Notícies | Oferta de feina

NOVACT ofereix un lloc de substitució de la titular del lloc d’especialista en la prevenció dels abusos empresarials en context de conflicte, per a la coordinació de diferents projectes vinculats a l’àmbit d’aquesta línia estratègica, en l’àmbit de l’àrea Europa de NOVACT.

Especialista en la prevenció dels abusos empresarials en context de conflicte

Condicions

Substitució per baixa de maternitat, de la titular de la línia estratègica per a la prevenció dels abusos empresarials en context de conflicte, a la seu central de NOVACT (Barcelona), amb possibilitat de continuïtat.

Incorporació immediata.

Salari

29.200 euros bruts anuals

Sobre l’organització

NOVACT és una associació independent i sense ànim de lucre amb seu central a Barcelona i amb oficines a Madrid, Càceres, Ramala (Palestina), Tunísia (Tunísia) i Ammán (Jordània). El nostre objectiu és promoure accions noviolentes per a la transformació social en defensa dels drets humans, la seguretat humana i la justícia social. Els projectes de cooperació internacional de l’organització es desenvolupen a les regions del Magrib i Mashrek, l’Est d’Europa i el Caucas, i es combinen amb estratègies d’incidència polític-social a Catalunya, Espanya i la resta d’Europa.

NOVACT prioritza la col·laboració amb moviments socials, atenent a les seves necessitats i facilitant la comunicació entre les demandes socials i les institucions.

NOVACT incorpora la perspectiva de gènere en totes les seves activitats, projectes i funcionament. Per tant, la sensibilitat i comprensió d’aquesta visió són fonamentals per a totes les candidatures.

Àrea de treball

Els abusos més greus als drets humans relacionats amb empreses es produeixen en contextos de conflicte armat i ocupació militar, en punts fronterers i on els estats autoritaris necessiten controlar la dissidència política. NOVACT denuncia els abusos i la impunitat del poder corporatiu, recolzant el desenvolupament de legislacions vinculants basades en els Principis Rectors de l’ONU sobre Empreses i Drets Humans.

En aquest sentit, la posició requerida s’integrarà a l’equip de l’àrea Europa, centrant-se en la prevenció d’abusos empresarials en context de conflicte (L3), una línia de treball iniciada el 2009 que investiga i denuncia les activitats d’empreses militars i de seguretat privada (EMSP). La recopilació de dades en zones afectades per conflictes armats i/o ocupació, com el Sàhara Occidental ocupat, Palestina, l’Iraq o Ucraïna, ens ha permès incidir de manera més efectiva en fòrums internacionals i nacionals per limitar i regular els processos de privatització de la guerra i la seguretat.

En aquest marc, NOVACT ha prioritzat la col·laboració amb coalicions d’organitzacions de la societat civil, centres de recerca i think tanks. A més, hem desenvolupat instruments de recerca rigorosos per analitzar l’impacte en els drets humans de les EMSP (Observatori Shock Monitor) i altres empreses transnacionals que operen al Magrib i al Mashrek (Observatori de Drets Humans i Empresa al Mediterrani – ODHE).

En aquest sentit, hem ampliat la nostre estratègia d’incidència política a nivell estatal i local amb la creació de la campanya 99,3% responsables per la millora de la protecció dels drets humans a través dels processos de contractació pública.

Les persones interessades hauran d’enviar el seu CV i una carta de motivació, incloent a l’assumpte del correu electrònic (ESPDHEMS-2023), abans del 10 de desembre de 2023 (inclòs) al correu: asier@novact.org

Per qualsevol dubte, utilitzeu aquest mateix correu y/o el telèfon: 935514714

Més informació.

Back To Top