skip to Main Content
Niu d’Imatges Joventut Diversa, Guia per un ús responsable de les imatges i Guia de Comunicació Intercultural
Notícies

L’Agència Catalana de la Joventut i la Direcció General de Joventut ens comparten un nou recurs que, pensem, ens serà de grandíssima utilitat. Es tracta d’un banc d’imatges que podem fer servir per a les nostres publicacions i cartellera, amb perspectiva inclusiva i intercultural. 

Es tracta d’un  Niu d’Imatges de Joventut Diverses generat amb la participació de moltes persones joves i professionals, on podeu trobar fotografies de joves que, com passa en la realitat, estan travessats per múltiples diversitats / desigualtats.

Amb el Niu d’imatges de la joventut diversa es vol posar a l’abast de tots els col·lectius, entitats, administracions públiques i empreses un conjunt d’imatges il·lustratives, diverses i inclusives, sobre la joventut en diferents àmbits: per transformar el relat habitual que trobem en els bancs de recursos gratuïts o de pagament, ja que la majoria no qüestionen el missatge visual que generen. Aquest un Niu d’imatges trenca amb els relats i imaginaris visuals adultocentrista, classistes, sexistes, racistes, capacitistes, etc. I visibilitza realitats juvenils que no acostumen a ser representades.

L’Agència Catalana de la Joventut i la Direcció General de Joventut posan aquesta eina a l’abast de tota la població de manera gratuïta, però s’adreça principalment a les entitats, als col·lectius i a les administracions públiques que volen elaborar qualsevol comunicació de manera diversa i inclusiva i amb finalitats no comercials.

Per un correcte ús aquestes imatges us recomanem la lectura la Guia ús responsable de els imatges.

Una petita mostra de les Imatges que podeu disposar:

Per altra banda també us fem arribar la:

GUIA DE COMUNICACIÓ AMB PERSPECTIVA INTERCULTURAL  que han elaborat des de l’Ajuntamet de Barcelona.

Back To Top