skip to Main Content
La Xarxa d’Economia Solidària (XES) ha fet la primera diagnosi sobre les violències masclistes a l’economia social i solidària (ESS).
Notícies

La Xarxa d’Economia Solidària (XES), ha presentat una infografia sobre la violència masclista a l’economia social i solidària (ESS) l’any 2022. Per fer aquest contingut ha comptat amb la participació de més de 2.000 persones treballadores de 120 entitats diferents.

“Tot i això, creiem que és inacceptable que en l’ESS hi hagi dones presenciant o patint assetjament, tenint en compte el discurs de rebuig clar cap a les violències, els rols de poder i les jerarquies dins el moviment. Encara tenim molta feina per fer”, ha afirmat Judith Cirac, membre de la comissió d’antiassetjaments de la XES.

Així mateix, segons les dades aconseguides, de les 44 dones que han presenciat o patit assetjament, la meitat no s’han sentit segures per denunciar-lo dins de la seva entitat. Una altra xifra a tenir en compte és que de les vint-i-dues persones treballadores que han explicat un cas d’assetjament sexual, cinc han afirmat que l’entitat no ha abordat aquesta problemàtica.

Back To Top