skip to Main Content
Jocs de taula cooperatius per l’escola i l’esplai
General

Saps què són els jocs de taula cooperatius?

Són jocs on tots els jugadors i jugadores tenen un objectiu comú vers un element o personatge extern. En aquests jocs l’alegria i el plaer de guanyar seran compartits entre tots i totes, així com la frustració d’haver perdut. Cal sumar esforços doncs per assolir els objectius marcats.

Els jocs cooperatius són una eina fantàstica per educar per la no violència, dotant d’atractiu l’ajuda mútua, al treball en equip, l’altruisme, la cooperació, el respecte per l’altre i la solidaritat. A més a més, ens donen l’oportunitat de gaudir del joc sense pensar a guanyar o perdre, sinó gaudint del camí, del present. Els jocs cooperatius afavoreixen que es perdi la por al fracàs i el rebuig, i això permet que tothom jugui de manera relaxada i amb alegria.

Si encara no tens jocs de taula cooperatius a l’escola, l’esplai, els instituts o les ludoteques, FUNDESPLAI et presenta la GUIA DE JOCS DE TAULA COOPERATIUS amb un recull de 85 jocs de taula cooperatius seleccionats amb criteris d’igualtat de gènere i no violència.

Més informació i accés a la guia aquí.

Back To Top