skip to Main Content
III Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat
Actes | Notícies

Dijous passat 19 d’octubre al matí, l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat va organitzar la III Taula Territorial d’enguany a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb l’acompanyament de Fernando Vicente Benetti, Conseller de l’Àrea de desenvolupament econòmic, estratègic i agrícola, i l’Èric Gómez i Aznar, Coordinador de l’Àrea de desenvolupament econòmic i acompanyament local.

Aquesta Taula va constar de dues parts, una primera part en la qual vam presentar el Catàleg d’Entitats de l’ESS del Baix Llobregat i una segona amb l’organització d’una sessió d’enxarxament i mercat social, amb un total de 48 persones de 34 entitats de l’ESS i 6 ens públics de la comarca.

El llançament inicial del Catàleg s’ha realitzat amb 49 entitats de l’ESS però amb la voluntat d’anar-lo actualitzant tant amb noves entitats creades com aquelles no hi són recollides. Recull els serveis i productes que ofereixen les entitats de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i de la comarca. Entitats amb compromís social i mediambiental, amb pràctiques d’equitat i democràcia i que busquen, entre d’altres, la cooperació, la qualitat del treball, etc.

Amb l’edició d’aquest catàleg volem facilitar, agilitzar i simplificar la compra i el consum de proximitat, així com la contractació pública local socialment responsable, per fomentar el desenvolupament de models de consum més conscients i crítics i així contribuir a millorar la vida de les persones, enfortir el mercat social i afavorir la construcció de municipis més sostenibles. Aquest catàleg es pot consultar aquí en format digital.

Pel que fa a la sessió d’enxarxament i mercat social es van produir 110 interaccions entre totes les entitats que hi van participar, creant interaccions entre entitats i entre entitats i ens públics. Aquestes trobades permeten conèixer entitats proveïdores de serveis i productes amb responsabilitats social i mediambiental, ampliar la base de contactes, crear sinergies, entre d’altres. 

Agraïm a totes les participants i us compartim abaix el catàleg resumit descarregable.

Back To Top