skip to Main Content
I Assemblea de la comunalitat urbana Benviure
Actes | Notícies

Durant el Festival Esperanzah, el passat diumenge 9 d’octubre, de 10 a 12 h es va celebrar la primera assemblea de la Comunalitat Benviure del Prat de Llobregat. Impulsada per les entitats Llobregat 47, Som Eficiència, Som Gestió, La Claqueta Social, PastaxPasta, Som Esqueix Social i Fundació Esperanzah, aquesta comunalitat urbana es desenvolupa a través del programa homònim del Departament d’Empresa i Treball, per dinamitzar les xarxes d’economies locals des de la perspectiva del dret a la ciutat i l’ESS. Les comunalitats també formen part del Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els Ateneus Cooperatius i els Projectes Singulars.

Amb l’assemblea, s’ha començat amb l’anàlisi del desenvolupament del projecte, la realitat local i el consens de les estratègies d’acció. Fonamentant-se en les economies comunitàries i feministes, la mutualització de necessitats i la participació del comú, ha plantejat els següents eixos d’actuació:

– Habitatge
– Ocupabilitat
– Sobirania alimentària
– Cures i atenció a les vulnerabilitats

I en conjunt, amb la missió de contribuir a l’impuls de l’Economia Social i Solidària i de les xarxes de suport mutu del Prat, i especialment al barri de Sant Cosme, potenciant les iniciatives ja existents i donant suport en l’articulació de noves propostes.

Back To Top