skip to Main Content
Habitatge cooperatiu a Esparreguera
Actes

El divendres 4 de febrer, a El Cobert d’Esparreguera, es va realitzar una sessió informativa organitzada conjuntament entre La Dinamo i l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat. L’objectiu de la trobada va ser informar als esparreguerins sobre els avantatges de l’habitatge cooperatiu per mirar de sondejar les possibilitats de crear un projecte d’aquestes característiques al poble.

Principalment, l’acte va ser conduït per la Glòria, membre de La Dinamo, que va introduir als assistents a un model que planteja una transformació social a través de la propietat col·lectiva. Repassant l’estat de l’habitatge cooperatiu al món i, en concret, el cas de La Borda, els assistents van anar plantejant preguntes que els permetessin aclarir tots els dubtes que podien sorgir.

La presentació pretenia plantar la llavor que germinés en un grup inicial que sigui l’encarregat d’encapçalar la fase d’impuls del possible projecte local. Perquè tiri endavant, aquest grup hauria d’estar format per almenys quinze o vint unitats de convivència per no tensionar la viabilitat econòmica. La Dinamo acompanyarà i assessorarà en l’àmbit tècnic per mitjà de la intercooperació amb La ciutat invisible, Lacol i Matriu. Aquest acompanyament pretén donar al grup tot el coneixement necessari fins a iniciar el procés de convivència.

La jornada va acabar amb un petit debat sobre possibles vies per tirar endavant el projecte a Esparreguera i el compromís de treballar per crear el grup impulsor. Per a les persones interessades a formar part del projecte, es poden posar en contacte amb La Dinamo: info@ladinamofundacio.org

Back To Top