Fundació La Bastida, nova entitat participant del nostre Ateneu

La Fundació La Bastida de Cornellà es va incorporar com a entitat participant al nostra Ateneu Cooperatiu.

Aquesta fundació es va presentar públicament el setembre de 2022 i va néixer «amb el Cooperativisme i l’Economia Social i Solidària» en el centre del seu ADN «després de més de 40 anys de trajectòria» i amb la transformació de la Cooperativa de Construccions Baix Llobregat en Fundació La Bastida.

La Cooperativa de Construcciones Baix Llobregat «es va crear al 1980 per a oferir una solució a un mercat immobiliari especulatiu i va actuar com a defensora del cooperativisme com alternativa a l’especulació i l’explotació capitalista. El seu objectiu era promoure la participació de les persones membres, l’ocupació estable i digna, la innovació, l’arrelament en el territori i el desenvolupament local.»

Així doncs, «amb la motivació de continuar amb el desenvolupament dels principis de la Cooperativa i la seva vinculació al territori del Baix Llobregat», a Fundació La Bastida continuen veient «la necessitat d’impulsar una transformació social que superi el model capitalista actual» i amb la missió de «fomentar el cooperativisme i l’economia social i solidària, a través de la formació, de l’assessorament i l’impuls d’aquelles iniciatives que desenvolupin una activitat econòmica sota criteris de democràcia, compromís social, igualtat de gènere i respecte pel medi ambient, aconseguint amb això una transformació social del territori».

La Fundació La Bastida ajudarà a consolidar i fer créixer l’economia transformadora a la nostra comarca sent un nou Punt d’informació de l’ESS al Baix Llobregat. Celebrem aquesta nova incorporació al nostre Ateneu.

Podeu conèixer més detalls de Fundació La Bastida a https://fundaciolabastida.org/