skip to Main Content
Els Ateneus Cooperatius de Catalunya editen un catàleg per mostrar projectes d’intercooperació d’èxit
Catàleg | Notícies

Es tracta d’un document amb 7 experiències inspiradores de diferents sectors professionals amb l’objectiu de facilitar rèpliques i noves iniciatives

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC) presenta un recull d’experiències inspiradores en matèria d’intercooperació socioecon mica en el marc de l’economia social i solidària que s’estan duent a terme actualment a Catalunya. L’objectiu és que aquesta mostra serveixi d’inspiració a les organitzacions per facilitar-ne la rèplica i proliferació al territori.

La intercooperació és una pràctica habitual entre les entitats de l’economia social i solidària amb l’objectiu de crear projectes col·lectius que donin resposta a necessitats detectades al territori, alhora que fomenten el suport mutu i milloren la viabilitat econ mica de cada entitat participant.

El catàleg està format per un total de 7 casos d’èxit de diferents sectors professionals i de diferents zones del territori català:

  • Cercle de migracions i d’economia social i solidària antiracista de l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona – Coòpolis (antiracisme i diversitat). Barcelona.
  • Mengem Ponent (agroecol gic, distribució, comercialització i consum).

Vegueria de Ponent.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius és un programa de la Direcció General d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Està formada per 14 ateneus interconnectats i distribuïts per tot el territori que tenen l’objectiu de dinamitzar i crear relacions socioecon miques col·lectives, democràtiques, justes i solidàries i, contribuir a l’enfortiment i el creixement de l’activitat econ mica així com a la creació de llocs de treball de qualitat. Lideren els Ateneus més de 120 entitats socials, cooperatives, entitats locals i altres agents referents de l’ecosistema.

Back To Top