ATENEU COOPERATIU DEL BAIX LLOBREGAT


L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat és l’espai col·lectiu que desenvolupa el foment de l’Economia Social i solidària (ESS) a la comarca. L’Ateneu cooperatiu és una iniciativa, concebuda com espai de trobada, coordinació, aprenentatge i discussió, cooperació i transformació social amb uns principis comuns: justícia social, democràcia directa, deliberativa i participativa, decreixement i sostenibilitat, equitat i solidaritat.

Les entitats que conformen l’Ateneu Cooperatiu són ens locals, empreses cooperatives i de l’ESS de referència del territori i les seves actuacions es desenvolupen en diferents àmbits.

  • Promoció de l’Economia Social: Diagnosi, visualització i difusió de l’Economia Social i Solidària al Baix Llobregat.
  • Suport a la Creació i Consolidació: Assessorament i acompanyament a cooperatives i societats laborals en processos de nova constitució, creixement, consolidació o internacionalització.
  • Suport a la Transformació i Continuïtat: Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals per associacions, SCP o empreses properes al tancament.
  • Formació: Realització de sessions formatives i tallers sobre economia social a estudiants i professorat de grau superior i universitari; així com formació adaptada a entitats i centres educatius.
  • Acompanyament a assessories, gestories i a altres agents vinculats: Proporcionar formació, eines i recursos a professionals del sector.

Model socioeconomic


Constuir un model socioeconomic centrat en les persones.

Activitat econòmica


Reforçar l’activitat económica i ajudar a crear llocs de treball.

Pràctiques


Apostar per les pràctiques igualitàries, solidàries i justes.

AQUÍ S’ADREÇA?


Emprenedores i emprenedors

Entitats de l’economia social

Empreses

Centres educatius

Gestories i assessories

Ciutadania en general

Els ateneus cooperatius són un espai obert a tothom per a generar economía social des de i pel territori. Sumant les capacitats de tota la comarca, de les administracions públiques i de les entitats volem generar ocupació de qualitat i fomentar la creació de noves iniciatives econòmiques transformadores.

Si voleu formar part de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i generar sinergies amb tots els actors de l’economia social i solidària del Baix Llobregat, no dubteu amb contactar amb nosaltres a la nostra adreça de correu electrònic ateneucooperatiu@elbaixllobregat.cat.

AGRUPADES

ENTITATS IMPULSORES

Id elit mauris neque, purus dui turpis gravida id viverra nunc sit risus quam ornare et massa viverra porta risus justo lectus morbi pulvinar non bibendum nisl quisque donec nunc facilisis fermentum.

BAIX LLOBREGAT

XARXA D’ATENEUS COOPERATIUS

L’ecosistema
L’any 2016 es promou la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, amb la creació de punts territorials arreu de Catalunya, per portar a terme projectes de generació d’ocupació mitjançant la creació de cooperatives i societats laborals, dins el marc del Programa aracoop.

L’Ateneu cooperatiu, és una iniciativa, concebuda com espai de trobada, coordinació, aprenentatge i discussió, cooperació i transformació social amb uns principis comuns:

justícia
social

decreixement i sostenibilitat

democràcia directa

deliberativa i participativa

equitat i solidaritat.

Les entitats, tant públiques com privades, que formen part d’aquests ateneus són ens locals, empreses cooperatives o societats laborals, associacions i fundacions amb experiència en l’àmbit del projecte i amb capacitat per portar-lo a terme, o agrupacions sense personalitat jurídica.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius, distribuïts arreu del territori ofereixen diversos serveis per impulsar projectes, amb la voluntat de ser un espai referent d’innovació i suport a la creació de cooperatives i iniciatives d’economia social.

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya són un servei públic en el marc del Programa Aracoop, format per més de 130 organitzacions públiques i privades amb una gran expertesa en l’àmbit de l’economia social i cooperativa.

Formem una xarxa de 14 Ateneus Cooperatius, distribuïts per tot el territori i actuem com a antenes i altaveus de l’economia social amb l’objectiu d’identificar  les necessitats i les oportunitats de l’economia social i cooperativa. Treballem  per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives i les potencialitats de l’economia social i cooperativa per crear riquesa al territori i ocupació estable i de qualitat.

Oferim una oferta integral de serveis  per a  persones emprenedores , empreses, entitats, gestories i assessories, centres educatius interessades en crear, convertir, conèixer, o donar suport a empreses d’economia social.

Què és la Xarxa d’Ateneus
Cooperatius?

Quins serveis ofereixen els Ateneus Cooperatius?

On estan ubicats els Ateneus
Cooperatius?