skip to Main Content
“El got mig ple”, l’exposició per celebrar el 30è aniversari de la Cooperativa Minera Olesana
Actes | Notícies

El dissabte 25 de febrer es va inaugurar a la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat l’exposició de la CMO “El got mig ple” per celebrar el 30è aniversari de la seva transformació a cooperativa. La inauguració va tenir una sessió informativa on en Joan Arévalo, president de la CMO, va presentar el Pla Estratègic de la Comunitat, posant el focus en els propers objectius relacionats amb l’actuació contra el canvi climàtic.

Joan Arévalo va explicar els nous objectius del projecte “Olesa. Aigua del segle XXI”, en el qual la CMO hi porta anys treballant i on es presenten diverses propostes per lluitar contra l’emergència climàtica aprofitant els recursos locals de manera sostenible. L’objectiu final és crear comunitats energètiques perquè els ciutadans generin la seva pròpia energia.

L’exposició “El got mig ple” presenta amb optimisme projectes que són essencials a desenvolupar i portar a terme si es vol viure en un futur on les comunitats locals siguin autosuficients, eficients i sostenibles a l’hora de generar energia. 

L’exposició, que es podrà visitar fins al 26 de març a la Casa de Cultura, fa un repàs de la història de la CMO i un recorregut pels diferents projectes i accions portats a terme al llarg del temps. Així mateix, a la mostra s’explica com Roger Lloret, que ha estat més de cinquanta anys estudiant la qualitat dels rius catalans, ha cedit el seu arxiu a la cooperativa. Aquest pot ser útil per prendre mesures contra el canvi climàtic i varies de les seves peces es troben exposades.

Back To Top