skip to Main Content
El Festival Esperanzah! celebra la seva 15a edició els dies 6, 7 i 8 d’octubre de 2023 al Parc Nou del Prat de Llobregat
Actes | Notícies

El Festival Esperanzah!, coordinat per una cooperativa que posa al centre l’economia social i solidària i la cultura transformadora celebra la seva 15a edició que tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 d’octubre al Parc Nou del Prat de Llobregat.

L’avenç de l’extrema dreta, l’emergència climàtica i els festivals amb consciència seran algunes de les temàtiques al voltant de les quals girarà el festival, coordinades per l’Espai Esperanzah, on tindran lloc les taules de debat, xerrades i tallers.

Aquest és un primer avançament de la programació d’enguany, però encara queden grans noms per anunciar! Els abonaments ja estan disponibles.

Primeres confirmacions

Divendres tindran lloc els concerts d’Adala, amb les seves referències jamaicanes i lletres compromeses i de Las Karamba, apostant per la lluita per la humanitat, la calidesa i la proximitat, i se celebrarà una taula de debat sobre els moviments juvenils i l’avenç de l’extrema dreta. Tancarà la nit la punxadiscos del moment, DJ Trapella.   

Dissabte es podrà gaudir d’una de les propostes més especials d’aquesta edició, que consistirà en un concert compartit i únic entre la cantautora La Otra, la beatboxer Jhana Beat, i les cantautores colombianes La Muchacha i Briela Ojeda. També tindrà lloc el concert de l’ex membre de Txarango Sergi Carbonell i les taules de debat sobre emergència climàtica, festivals transformadors i música per la transformació social i un taller de gènere.  

Diumenge encetarà la jornada el concert de Xiula presentant el seu espectacle Hits i tindrà lloc una gala de circ a càrrec de l’associació cultural i de cooperació internacional Pallasos en Rebeldía.   

A tot això, s’hi sumaran durant les tres jornades els ja característics del Festival Esperanzah! espais familiars com els jocs a l’aire lliure i els tallers, i molts més concerts, taules de debat i espectacles encara pendents d’anunciar.   

Espai Esperanzah!  

Aquest any Lafede.cat, la federació catalana que agrupa 128 entitats que treballen per a la justícia global, -a través del programa impulsat per la plataforma estatal Futuro en Común- amplia la seva col·laboració amb el festival iniciada l’any passat, concretament amb l’Espai Esperanzah!. D’aquesta manera fa una aposta important per la cultura transformadora aportant, no només recursos econòmics sinó també de continguts i l’expertesa de les seves entitats amb una estratègia clara d’obrir nous espais socials i culturals a temàtiques relacionades amb la justicia global (feminismes, pau, drets humans, migracions, justícia climàtica i econòmica, etc.) per sensibilitzar a la ciutadania per a construir un món més just i solidari. Això és possible gràcies al programa impulsat per la plataforma estatal Futuro en Común, de la qual Lafede.cat en forma part, i que compta amb el finançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i la Secretaria d’Estat per a l’Agenda 2030.   

Enguany l’Espai Esperanzah compatarà amb dues taules de comunicació transformadora, en commemoració del 15 anys del festival. Sota el nom “Festivals amb consciència” debatrem sobre el paper dels festivals de música com agents de canvi i transformació. Pendents de noms per confirmar, comptarem al el periodista musical Nando Cruz autor del llibre Macrofestivales: el agujero negro de los festivales. A l’altra, “Música per a la transformació social” comptarem amb rapers i raperes que aposten per utilitzar la seva disciplina per denunciar causes socials o generar procesos de transformació amb clau de pau i drets humans. Comptarem amb Yezli Mic, rapera salvadoreña acollida a Catalunya amb el programa Defensors i defensores de drets humans, i altres experiències internacionals gràcies a la col·laboració de la iniciativa Hip hop per la pau de l’ICIP i l’Agència Catalana de cooperació. També hi haurà la taula “Fem front a l’extrema dreta” amb la col·laboració de l’Escola de Formació Guillem Agulló d’Òmnium Cultural.   

Per altra banda, es parlarà d’emergència climàtica amb End fossil o l’activista i influencer a les xarxes socials Francisco Activista de Guardianes por la vida; de gènere i de migracions, entre altres. I es comptarà amb un espai destinat a entitats socials on a través de propostes lúdiques portaran a l’Esperanzah temàtiques com la pau i la noviolència, els drets humans, els feminismes, les migracions, etc.  

15 anys de Festival Esperanzah!

El Festival Esperanzah segueix fent camí com a festival cooperatiu agitador, impulsor i acompanyant de projectes, creant tot un ecosistema local d’economia social i solidària amb més de 75 iniciatives.

En els darrers anys el Festival Esperanzah ha recaptat i donat més de 400.000€ a organitzacions com Open Arms, Caminando Fronteras, Dones Sàvies de Sant Cosme, Nzuri Daima, Stop Mare Mortum, i moltes més. 

Els abonaments de la 15a edició del Festival Esperanzah estan disponibles a través de www.festivalesperanzah.coop i TickÈtic, la primera tiquetera solidària, cooperativa i ètica, amb qui ja fa tres anys treballa el festival. Les entrades es poden adquirir fent click aquí  

Contacte de premsa: Alba Ramírez comunicacio@festivalesperanzah.coop 

Back To Top