skip to Main Content
#DiadaCoop 2024 #Coopsday
#DiadaCoop 2024 #Coopsday | Celebració

Les cooperatives construeixen un futur millor per a totes les persones.

Tema del Dia Internacional de les Cooperatives de 2024.

El pròxim 6 de juliol, les cooperatives de tot el món celebren el Dia Internacional de les Cooperatives (#CoopsDay) sota el lema « Les cooperatives construeixen un futur millor per a totes les persones». Tindrem l’oportunitat de recordar com han contribuït al llarg de la història a construir un futur sostenible, i com continuen fent-lo avui, i podran mostrar com s’esforcen per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a 2030. Aquest tema correspon amb els objectius de la pròxima Cimera del Futur de l’ONU que es desenvoluparà sota el tema «Solucions multilaterals per a un demà millor».

La identitat cooperativa, els valors i els principis cooperatius constitueixen un sistema sòlid per al compliment dels ODS. Durant el Dia Internacional de les Cooperatives d’enguany, les cooperatives podran presentar els seus elevats estàndards per a aconseguir un creixement sostenible i inclusiu, així com de les accions que duen a terme per a protegir el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic. Gràcies al diàleg, la governança democràtica i la propietat compartida, les cooperatives constitueixen un exemple de pau i estabilitat, ja que reuneixen persones de diferents orígens en igualtat de condicions i fomenten l’enteniment mutu i el respecte. La joventut cooperativista marca el camí, oferint oportunitats per a transferir coneixements i garantir la diversitat, equitat i la igualtat.

En l’Informe de 2023 del Secretari General de l’ONU sobre les Cooperatives en el Desenvolupament Social, es reconeix que, històricament, les cooperatives sempre han fomentat el desenvolupament econòmic i social de les persones. Les cooperatives demostren constantment la seva resiliència en temps de crisis socials i econòmiques. Les Nacions Unides reconeixen que el moviment cooperatiu és un soci fonamental per a aconseguir l’acceleració del desenvolupament sostenible i convida als seus estats membre a secundar i enfortir els ecosistemes empresarials cooperatius, ja que això pot millorar la seva capacitat per a crear un impacte mediambiental, econòmic i social en la societat.

«En celebrar les contribucions importants –i sovint silencioses– de les cooperatives, hem d’aprofitar per a reflexionar sobre el que hem fet per a construir un món millor i què podem fer millor en col·lectiu», explica Jeroen Duglas, Director General de l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI). «Aprofitem aquest dia per a inspirar-nos, col·laborar, valorar totes les possibilitats per a complir els ODS i passar a l’acció per a aconseguir-los».

Aquest dia ha de servir per a prendre impuls i partir amb bon peu cap a 2025, que l’ONU va declarar Any Internacional de les Cooperatives.

La ACI proporcionarà als qui vulguin celebrar el #CoopsDay 2024, elements de suport per als mitjans de comunicació, com un logotip, missatges clau i altres recursos electrònics.

Aquests elements estaran disponibles en el lloc web.

Back To Top