skip to Main Content
Declaració de l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) en el Dia Internacional de les Cooperatives 2024
#DiadaCoop 2024 #Coopsday | Notícies

102è Dia Internacional de les Cooperatives de l’ACI

30è Dia Internacional de les Cooperatives de l’ONU

Les cooperatives estem construint un futur millor per a totes les persones.


El Dia Internacional de les Cooperatives constitueix una oportunitat perfecta per a subratllar que les nostres empreses estan construint un futur millor per a totes les persones. Les cooperatives creem treball digne, defensem la igualtat de gènere i fomentem la innovació, implicant especialment les noves generacions. Amb el nostre sentit innat de la responsabilitat social, prioritzem a les persones i al medi ambient, creant unes condicions òptimes per a productors i consumidors. Eduquem, cuidem i gestionem els recursos naturals, humans i econòmics de cada comunitat sempre a la recerca del bé comú.

Aquesta manera d’organitzar les relacions socioeconòmiques ve recolzada per més de 200 anys d’història i és, avui dia, el camí més directe cap a un futur sostenible en termes socials, econòmics i mediambientals.

Per totes aquestes raons, la cooperació és sinònim de pau.

En un món convuls per inacceptables conflictes armats, creixents desigualtats i l’amenaça del canvi climàtic, hem d’aprofundir en el paradigma cooperatiu, no sols dins de les nostres pròpies organitzacions sinó també externament, per a augmentar el nostre impacte a escala global.

Des de l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) ens hem posat al capdavant de debats claus de l’ecosistema de cooperació internacional.

Unes relacions més sòlides amb moltes d’aquestes organitzacions i amb les Nacions Unides han donat com a resultat la proclamació de 2025 com el segon Any Internacional de les Cooperatives, després d’una reeixida primera edició en 2012. Inaugurarem aquesta celebració en Nova Deli, del 25 al 30 de novembre, en la Conferència Mundial de Cooperatives i Assemblea General de la ACI.

Gràcies als esforços de totes les persones que creïn en les cooperatives i duen a terme una àrdua labor quotidiana en aquestes, estem aconseguint una creixent presència en l’escenari global.

Arrelades en les nostres comunitats, estem afrontant desafiaments del local al global, integrades en la ACI i articulades en les seves organitzacions regionals i sectorials.

Estem travessant un moment històric que ens exigeix una enorme responsabilitat i implicació. I posseïm les eines per a abordar aquests desafiaments.

Així que celebrem aquest Dia conscients que formem part d’una gran família, amb més de mil milions de membres per tot el planeta. Visquem aquest dia amb alegria, esperança i la convicció que estem construint un futur millor per a totes les persones.

Feliç Dia Internacional de les Cooperatives!

Missatge del President de l’ACI, Ariel Guarco, per al 102° Dia Internacional de les Cooperatives: 

Back To Top