Calendar

Calendar 2018-05-04T13:06:57+00:00
set.
7
dv.
Divendres Cooperativitzem! @ Consell Comarcal del Baix Llobregat
set. 7 @ 11:00 – 13:00

DIVENDRES COOPERATIVITZEM!

Tens una idea i encara no saps com podries portar-la a terme? T’agradaria emprendre en el camp social? Has sentit a parlar de les cooperatives però no coneixes encara en què consisteixen?

A l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat els Divendres COOPERATIVITZEM!

Si tens una idea de negoci, estàs a l’atur, ets autònom,  t’agradaria canviar de feina o t’agradaria transformar la teva empresa i necessites suport, en qualsevol d’aquests casos o per la raó que sigui, nosaltres t’ajudem! 

Els Divendres oferim un espai a mida de formació i acompanyament en funció de les necessitats de cada projecte destinat a proporcionar eines de treball adequades a les persones interessades a conèixer, emprendre, transformar o consolidar empreses de l’economia social i cooperativa

Si estàs interessat posat en contacte amb nosaltres i demana hora amb els nostres assessors especialistes per portar a terme la creació del teu PROJECTE COOPERATIU!!!


Sessions tots els divendres entre les 11h i les 13h amb cita prèvia.  Disponibilitat per concertar hores altres dies de la setmana. 

Contacta’ns a ateneucooperatiu@elbaixllobregat.cat o al telèfon 936852400 

Ubicació: Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, Consell Comarcal del Baix Llobregat


 

 

set.
20
dj.
ENTREGA PREMI ATENEU @ Consell Comarcal del Baix Llobregat
set. 20 @ 18:00 – 20:00

ENTREGA PREMI ATENEU COOPERATIU 2018

El dia 20 de setembre a les 18 h de la tarda es portarà a terme el lliurament del Premi Ateneu cooperatiu 2018 a les cooperatives guanyadores al consell Comarcal del Baix Llobregat.

L’objectiu del Premi Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat 2018 és poder fer un reconeixement i impuls a aquelles cooperatives destacades del nostre territori i destacar l’esperit empresarial cooperatiu i la cultura emprenedora com a instruments de difusió de l’economia social a la comarca.

set.
25
dt.
DONES EN L’ECONOMIA SOCIAL @ Consell Comarcal del Baix Llobregat
set. 25 @ 10:00 – 13:00

DONES EN L’ECONOMIA SOCIAL

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat portarà a terme aquesta jornada que formarà part de la programació del 5è Congrés de les Dones del Baix, del qual el Consell Comarcal del Baix Llobregat és subseu.

 

 

L’objectiu d’aquesta jornada és visibilitzar LES APORTACIONS DE LES DONES A L’ECONOMIA SOCIAL.

Volem reflexionar sobre com podem posar en valor a les dones en àmbits de treball feminitzats i específicament en el sector de les cures, i donar a conèixer les oportunitats per a les dones en el camp de l’emprenedoria i l’ocupació social cooperativa.

Comptarem amb  l’Elba Mansilla, sòcia de treball de la Ciutat Invisible i la Guernica Fancundo, Coordinadora de LABCOOP i d’altres especialistes del tema que aportaran el seu punt de vista sobre la realitat social i laboral de les dones a l’economia social i el món del cooperativisme, en aquests àmbits de treball feminitzats.

També hi comptarem amb experiències de cooperatives gestionades i/o liderades per dones que compartiran amb nosaltres la seva experiència amb l’objectiu de visibilitzar les oportunitats i dificultats que s’han trobat com a dones emprenedores al sector social cooperatiu.

LLOC I DATA: El lloc a on es portarà a terme serà al mateix CONSELL COMARCAL BAIX LLOBREGAT el dia 25 de setembre de 10h a 13h. 

Pròximament publicarem el programa de la jornada.
set.
27
dj.
3ª TAULA TERRITORIAL @ Auditori de Can Calderón
set. 27 @ 9:00 – 14:30

“Canvi climàtic i economia circular: respostes públiques i col·lectives des de l’economia cooperativa i solidària”

 

l’Ateneu Cooperatiu portarà a terme la tercera Taula Territorial a l’Auditori de Can Calderón de Viladecans, al voltant de la temàtica del canvi climàtic i economia circular. L’objectiu d’aquesta jornada es debatre i poder conèixer respostes públiques i col·lectives des de l’Economia Cooperativa i Solidària.

Actualment ens enfrontem a un greu problema com és el canvi climàtic. L’Acord de París s’està mostrant insuficient per la lenta resposta i els desacords internacionals. La ciència reclama que s’actuï ja, abans d’arribar al punt del “no retorn”. Les sequeres del sud agreujaran les migracions massives –que ja s’estan produint- cap al nostres territoris i Europa en general, donant lloc a fortes tensions polítiques i de convivència. Però això és tan sol és una petita mostra de tot el que ens arribarà.

 

¿Què podem fer des de les esferes públiques, privades i l’economia social?

 

Aquesta jornada monogràfica està destinada totes les persones, entitats, institucions i empreses, interessades a conèixer els impactes del canvi climàtic, els principals actors en joc, i possibles respostes adaptatives a Barcelona i el Baix Llobregat, d’una forma ràpida, senzilla i eficient. En només en un matí es podrà entendre clarament els principals elements i implicacions que comporta el canvi climàtic a casa nostra, de forma que les persones assistents puguin fer-se una composició unificada de tota la informació que les arriba de forma molt dispersa.

 

Pròximament es farà públic el programa i el formulari d’inscripció.

oct.
16
dt.
Assessorament ‘Presentació de projectes davant del públic’ @ Aules de Promoció Econòmica
oct. 16 @ 10:00 – 11:00

El pròxim dimarts 16 d’octubre tindrà lloc la sessió grupal d’assessorament ‘Presentació de projectes davant del públic‘ a Vallirana.

oct.
19
dv.
Presentació dels projectes Vallirana Emprèn @ Vallirana
oct. 19 @ 10:00 – 11:00

Aquest divendres 19 d’octubre hi haurà la presentació davant el jurat qualificador dels projectes empresarials que han participat en el concurs Vallirana Emprèn 2018, un concurs que fomenta l’Economia Social i Cooperativa.

 

 

Cloenda Vallirana Emprèn 2018 @ Vallirana
oct. 19 @ 14:00 – 15:00

ITINERARI EMPRENEDORS 2018El divendres 19 d’octubre s’entregaran els premis als guanyadors del concurs Vallirana Emprèn 2018, un concurs que promou l’Economia Social i Cooperativa. 

des.
14
dv.
Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat 2018   @ Dins el recinte de la 45ª Fira Avícola de la Raça Prat
des. 14 @ 18:00 – des. 16 @ 20:00

Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat 2018  

És una fira adreçada al públic general que vol donar visibilitat a una nova manera de treballar i consumir.

Ubicació: Dins el recinte de la 45ª Fira Avícola de la Raça Prat al recinte de la Granja de la Ricarda del Prat de Llobregat

Horaris de la Fira:

Divendres dia 15: de 18 a 21 hores

Dissabte dia 16: de 10 a 21 hores

Diumenge dia 17: de 10 a 20 hores

FESCdBLL2018

 No t’ho pots perdre!