skip to Main Content
Ajuts SolarCoop
Ajuts i subvencions

Per al suport a cooperatives i/o associacions d’autoorganització ciutadana que incloguin el desenvolupament de models de gestió i funcionament de comunitats energètiques.

La línia d’ajuts, en règim de concurrència competitiva, té com a finalitat la constitució o reforçament de cooperatives de consum i/o d’associacions locals que vulguin esdevenir cooperatives de consum, i que estiguin orientades a la producció, distribució i ús d’energies renovables i a l’eficiència energètica.

Objecte: Generar activitat econòmica i empresarial a través del funcionament de la cooperativa de consum i/o associació i de la comunitat energètica que es desenvolupi en el seu sí, mitjançant la generació i l’autoconsum col·lectiu amb energies renovables i l’eficiència energètica. L’objectiu és promoure l’abandonament de combustibles fòssils, reduir la distància entre el centre de producció d’energia i el de consum, i lluitar  contra el despoblament a través de la utilització de la generació d’energies renovables com a llavor de la iniciativa socioeconòmica.

Més informació i bases en aquest enllaç: https://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/comunitats-energetiques/solarcoop/

Back To Top