skip to Main Content

PROCÉS DE SELECCIÓ PERFILS TÈCNICS/QUES ACBLL

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat (ACBLL) és l’espai col·lectiu per al foment i la promoció de l’Economia Social i Solidària (ESS) a la comarca. És una iniciativa, concebuda per a la trobada, coordinació, aprenentatge i discussió, cooperació i transformació social amb uns principis comuns: justícia social, democràcia directa, deliberativa i participativa, decreixement i sostenibilitat, equitat i solidaritat.

Les entitats que conformen l’Ateneu són ens locals, empreses cooperatives i de l’ESS de referència al territori, i les seves actuacions es desenvolupen en diferents àmbits:

  • Promoció: diagnosi, visualització i difusió de l’Economia Social i Solidària al Baix Llobregat.
  • Suport a la creació i consolidació: assessorament i acompanyament a cooperatives i societats laborals en processos de nova constitució, creixement, consolidació o internacionalització.
  • Suport a la transformació i continuïtat: promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals per associacions, SCP o empreses properes al tancament.
  • Formació: realització de sessions formatives i tallers sobre economia social per a estudiants i professorat de grau superior i universitari, així com formació adaptada per a entitats, persones emprenedores i centres educatius.
  • Acompanyament a assessories, gestories i a altres agents vinculats, proporcionant formació, eines i recursos professionals del sector.

L’ACBLL està format per un ateneu central i 3 cercles, els quals són: Innovació, sostenibilitat, i social i cultura.

Actualment, es troba en una etapa de transició (2024-2027) on s’està construint una nova governança, en què les entitats puguin assumir més protagonisme i responsabilitat.

La Governança de l’Ateneu s’estableix de la següent manera:

En el projecte de l’ACBLL s’estipulen 7 tècnics, 4 dels quals ho són a jornada completa i 3 dels quals ho són amb una jornada parcial del 50%.

L’equip tècnic s’encarrega en grans trets de l’execució dels plans d’accions, la coordinació de les entitats, la planificació i execució de les activitats i serveis que duu a terme l’Ateneu, sigui amb el suport o seguiment, o bé amb les execucions que li són pròpies, la justificació i control del compliment dels indicadors establerts a les bases de la convocatòria i la participació a la XAC.

Per desenvolupar les tasques, és imprescindible aportar expertesa en:

  • Economia Social i Solidària.
  • Competències pròpies de gestió per assolir objectius en base a indicadors.
  • Treball en projectes d’intercooperació entre diverses entitats.

Tècnic/a Ateneu Cooperatiu Baix Llobregat amb funcions de coordinació

Back To Top