skip to Main Content
ACCELERADORA SOCIAL ESSC BAIX LLOBREGAT
Formació

Tens un projecte o empresa amb impacte social que vulguis fer créixer o consolidar ? 

L’Acceleradora Social ESSC Baix Llobregat és un programa d’acceleració per a emprenedors/res i startups de l’economia social i cooperativa, o amb interès d’apropar-se a aquest àmbit.

Formes part d’una startup (projecte, negoci o entitat) de l’àmbit social o cooperatiu en fase de creixement i/o consolidació, vols apropar la teva startup a aquest àmbit , vols treballar l’impacte social de la teva startup?

Participa en el nostre programa d’acceleració, s’ha dissenyat per ajudar-te a donar-li una empenta i fer créixer el teu projecte, negoci o entitat.

Que es l’Acceleradora Social ESSC Baix Llobregat? 

Aquest programa vol recolzar a organitzacions en l’àmbit social o cooperatiu, o projectes que vulguin apropar-se a aquest àmbit en fases de creixement i/o consolidació, que estan buscant com créixer de manera sostenible i organitzada per assegurar la seva viabilitat en el futur.

El programa està enfocat en donar suport mitjançant la formació i mentoring, amb el clar objectiu de què les startups accelerades puguin créixer i consolidar-se en el menor temps possible i desenvolupin models de negoci estables, sostenibles i escalables, convertint-los en un motor econòmic i social del Baix Llobregat.

És la meva empresa, entitat o projecte una bona candidata a aquest programa?

Aquest programa està adreçat a persones o col·lectius emprenedors i organitzacions (projecte, negoci, entitat) en fase de creixement i/o consolidació a la comarca del Baix Llobregat que necessitin acompanyament.  

Els criteris de selecció dels candidats seran els següents:

 • Cada candidat pot presentar-se només amb un projecte
 • Persones residents a la comarca del Baix Llobregat en edat activa
 • Persones amb startups (projecte, negoci, empresa) de l’àmbit social o cooperatiu en etapa de creixement i/o consolidació.
 • El projecte presentat ha de tenir una necessitat de suport en els àmbits anteriorment descrits
 • Persones amb ganes d’ establir sinergies amb la comunitat d’economia social i cooperativa del Baix Llobregat. 
 • Persones que creguin en el treball cooperatiu, ètic i sostenible
 • El candidat pot presentar un pla de negoci de manera documentada incloent un mínim anàlisi de viabilitat tècnic i econòmic
 • Es valorarà positivament si s’ha desenvolupat un pla d’empresa amb l’ajuda de l’Ateneu cooperatiu del Baix Llobregat, Ajuntament o oficines de promoció econòmica del Baix Llobregat
 • El candidat haurà de tenir disponibilitat per a assistir a les sessions de formació i mentorització  en, al menys, un 80% del total. Aquestes sessions degut a la situació actual es realitzaran de forma online.

Descripció del Programa Acceleradora Social ESSC Baix Llobregat

El Programa Acceleradora Social es divideix en 2 grans blocs: formació i mentories, que a continuació et detallem: 

 1. Formació: 

L’objectiu és proporcionar als participants formació en àmbits importants pel creixement i consolidació d’una startup, amb un total de 19 hores de formació. 

Es proporcionarà formació en diferents àmbits:

 • Planificació estratégica. 
 • Models fiscals cooperatius i de l’Economia Social i Cooperativa. 
 • Finançament Alternatiu.
 • Formes jurídiques de l’Economia Social i Cooperativa. 
 • Aliances i Intercooperació.
 • Economia social i mesura de l’impacte. 
 • Comunicació audiovisual i màrqueting.  

Les formacions es faran en format online d’abril a maig de 2022.

 1. Mentories: 

Aquest programa et proporciona mentories i assessorament individualitzat amb mentors/es especialitzats en els diferents àmbits de formació anteriorment indicats amb un total de 10 hores.

Es treballarà amb els projectes per a aconseguir la seva viabilitat tècnica i econòmica. S’aprofundirà en la metodología de la formació aplicada al cas concret de cada projecte.

Les mentories serán en els diferents àmbits de formació: 

 • Estrategia i finançament.
 • Treballar la forma jurídica, estatuts, fiscalitat, NRI. 
 • Economia social i mesura de l’impacte.
 • Aliances i Intercooperació. 
 • Comunicació audiovisual i màrqueting. 

Durant tot el període que dura aquest programa tindreu una persona mentora que t’acompanyarà durant tot aquest període, amb assessorament personalitzat adaptat a les necessitats de la teva startup. Serà un seguiment individualitzat a cada projecte per vehicular-lo adequadament en el context de l’ecosistema social. 

El període de les mentories online serà de Abril  a Juny  de 2022.


Inscriu el teu projecte ara!  

El període d’inscripcions ja és obert i finalitza l’1 d’abril de 2022 (Si la vostra organització està formada per més persones cal fer la inscripció de totes i cadascuna de les persones que participin). A partir d’aquest dia es farà una selecció de les 20 persones que finalment podran participar en l’edició de 2022. 

Inscriu-t’hi fent clic aquí.

Contactarem amb vosaltres per comunicar els resultats i si esteu acceptats o no.  

Aquest programa és part del Cercle d’Innovació Social i Indústria, i es realitza amb la col·laboració d’Heres Social SCCL, MTK Space i La Qperativa. 

Impulsat per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, promogut pel Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i finançat pel Ministerio de Trabajo y Economía Social.

Back To Top