1a Taula Territorial Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

1a Taula Territorial Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

TAULA TERRITORIAL DE L’ATENEU COOPERATIU DEL BAIX LLOBREGAT

Ahir dijous 11 d’abril de 2019 es va celebrar la primera Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, un projecte impulsat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i que enguany compta amb vint-i-cinc entitats agrupades i més de seixanta entitats col·laboradores. En el projecte d’esdevenir l’espai de referència del foment i promoció de l’Economia Social, Solidària i Cooperativa, un dels eixos sobre els quals pivota l’acció de l’Ateneu és l’organització de taules territorials on establir un espai de trobada, treball i reflexió amb caràcter permanent i visió de present i futur.

La primera Taula Territorial de la convocatòria va establir unes línies de debat sobre el futur de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, així com la fixació d’objectius generals i específics pel projecte i les entitats que l’agrupen. Es va parlar de l’ideari de l’Ateneu i es va constatar la riquesa d’entitats i veus divergents que nodreixen aquesta iniciativa. La Taula va adreçar, a la seva segona part, una definició comuna de l’Economia Social i Solidària per tal de marcar unes primeres línies incipients de principis rectors de l’Ateneu.

 

 

La Taula va comptar amb la participació activa de més de 40 entitats entre Agrupades i Col·laboradores. Properament compartirem les conclusions extretes del treball realitzat a la taula territorial i el material el·laborat arrel del debat suggerit per l’Ateneu i la participació del Jordi Garcia Jané que va estar el conductor d’aquesta jornada.

Aquesta taula territorial ha esdevingut una reflexió conjunta plena d’idees i aportacions per part dels participants que obre camí a properes taules amb diferents línies de treball i riquesa d’opinions i experiències.

Entre els participants a la Taula territorial vam comptar amb membres de les següents entitats:

GATS, SBCB Barcelona, Ajuntament Olesa de Montserrat, Ajuntament de Viladecans, Ateneu Cooperatiu, L’Apòstrof, Comunitat Minera Olesana, Cooperativa Obrera de Vivendras, Ajuntament de Gavà, Orgànic sccl, Fundació Futur, Àrea metropolitana de Barcelona, Crearsa, Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, Fundació Cassia Just, Ajuntament de Sant Joan Despí, Fundesplai, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Daina Issard, Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Delta sccl, FAGA Gavà, Fundació Ecom, CPS Francesc Palau, Som energia, Som eficiencia, Ajuntament El Prat de Llobregat, Serveis Territorial de la Generalitat.

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat va participar amb els seus membres integrants conjuntament amb els quatre cercles que el configuren: Cercle Obrera de Vivendas, Econosistema nord i sud de l’ESS al Baix Llobregat i Unió de cooperadors.

2019-04-12T11:58:45+02:00 12 abril, 2019|General|