XERRADES A CENTRES EDUCATIUS

XERRADES A CENTRES EDUCATIUS

Formació a Centres educatius sobre Cooperativisme i Economia Social

Ja ha començat el curs i l’Ateneu cooperatiu del Baix Llobregat inicia amb les xerrades a centres educatius per impulsar i donar a conèixer el cooperativisme i l’Economia Social entre alumnes i professors.

Aquests tallers van destinats a joves de E.S.O., Batxillerat i Cicles formatius. Es tracta de sessions teòric-pràctica que permet que els participants coneguin el cooperativisme a través de la seva pròpia definició i de diferents experiències d’entitats d’economia social. Els permet experimentar a través d’exercicis pràctics per facilitar la reflexió sobre aquests tipus d’entitats, els seus valors i la seva gestió.

Entitats de la nostra xarxa participen impartint amb nosaltres aquests tallers arreu del Baix Llobregat. Comparteixen la seva expertesa per aportar coneixements sobre Economia Social i cooperativisme als centres i instituts de la comarca interessats a rebre aquesta informació pels seus alumnes.

 El passat curs l’Ateneu cooperatiu va impartir 33 tallers a 693 alumnes dels diferents municipis del territori. Els 4 cercles de l’Ateneu van realitzar també tallers al seu propi territori portant a terme un nombre similar de tallers i participants. A més a més, es van realitzar visites a entitats del sector de l’Economia Social i d’altres actuacions amb l’objectiu de fomentar i impulsar l’economia social entre els més joves i apropar als alumnes a la realitat de les cooperatives. El professorat, com a element clau del procés educatiu, també va formar part participant en la detecció de necessitats formatives pels alumnes. Van aportar valoracions i demandes amb la finalitat de fomentar l’interès dels alumnes i elaboració d’un pla d’acció.

En cas de voler sol·licitar aquesta formació o tallers relacionats sobre la temàtica, voler participar acollint visites a alumnes o col·laborant en la detecció de necessitats educatives, podeu contactar amb els nostres tècnics a través del correu electrònic ateneucooperatiu@elbaixllobregat o al telèfon 936852400

 

 

 

2018-11-06T09:19:40+01:00 05 novembre, 2018|General|