PREMI ATENEU COOPERATIU

PREMI ATENEU COOPERATIU

PREMI ATENEU COOPERATIU

Sant Feliu, 21 de setembre 2018. – El passat 20 de setembre de 2018 a les 18h es va celebrar l’acte multitudinari de lliurament del Premi Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat 2018 a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Blanca Moreno, periodista i consultora, va conduir l’esdeveniment solemne, que va comptar amb una notable afluència de públic i la presència institucional de José A. Carcelén, Conseller de Desenvolupament Econòmic i Agrícola del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i Roser Hernández, sots-directora d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya.

 

La llibreria Els Nou Rals, cooperativa de Viladecans, va resultar la guardonada amb el 1r Premi, valorat en 1500€, mentre que el projecte cooperatiu Central Parc del Baix Llobregat, de Sant Boi es va endur el 2n premi, quantificat en 1000€, d’acord amb el veredicte d’un jurat integrat per membres de les entitats de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i els seus Cercles Cooperatius, així com una representació tècnica per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. En aquesta primera edició del premi, es buscava donar visibilitat a les cooperatives del territori i posar en relleu el seu valor afegit en termes d’impacte social, innovació i beneficis per a les comunitats que les envolten, per la qual cosa el premi es destina a guardonar les empreses cooperatives en fase de consolidació, creades en els darrers 5 anys.

 

Les dues cooperatives guanyadores, a més, van rebre una plaça al programa Start Up Advanced d’Innobaix, per tal d’aprofundir en la consolidació de seu negoci. Tots els projectes candidats van rebre, tanmateix, una inscripció amb estand propi a la Fira d’Economia Social d’El Prat de Llobregat, 4 entrades per al proper festival Esperanzah! i un lot de cerveses cooperatives Cornèlia, detalls patrocinats per l’Ajuntament del Prat i l’associació GATS respectivament.

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat és una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies sorgida a partir de l’aliança de diversos actors públics i privats de l’economia social del territori, amb objectiu de donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d’economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat. L’Ateneu forma part de la xarxa d’ateneus cooperatius, format per 14 Ateneus i més de 130 entitats públiques i privades.

 

2018-09-28T12:47:51+01:00 28 Setembre, 2018|General|