Dia Internacional de les Cooperatives

Dia Internacional de les Cooperatives

Dia Internacional de les Cooperatives

El 7 de juliol celebrem el Dia Internacional de les Cooperatives sota el lema “societats sostenibles mitjançant la cooperació” i el tema “consum i producció sostenibles de béns i serveis“.

 

Manifest de l’Aliança Internacional de les Cooperatives per a la celebració de la #diadacoop2018

Enguany des de Catalunya ens sumem amb força als actes del Dia Internacional de les Cooperatives amb una setmana (del 2 al 8 de juliol) plena d’activitats relacionades amb el foment del cooperativisme i la seva contribució a “ les societats sostenibles a través de la cooperació”.

El Dia Internacional de les Cooperatives se celebra des de l’any 1995 commemorant el centenari de la creació de l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) a Londres i fent públic un manifest. Aquesta organització aglutina cooperatives de 100 països que compten amb un total de 700 milions de membres.

El lema i el tema estan alineats amb el del Fòrum Polític d’alt nivell del 2018 per al Desenvolupament “Transformació cap a un desenvolupament sostenible i societats fortes“ i reflecteix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, inclosos sota el número 12, ‘Consum i producció responsables‘.

A Catalunya hi ha més de 4.000 cooperatives que contribueixen a construir societats més sostenible, fomenten el consum i la producció sostenibles i estan presents en tots els sectors d’activitat i representen el 2,2 del PIB Català.

També des del Govern, la creació de cooperatives és un dels objectius estratègics, motiu pel qual s’impulsen programes de suport i foment de l’economia social i cooperativa com, la xarxa d’Ateneus cooperatius (XAC), el programa aracoop, els Projectes singulars generadors d’ocupació, així com ajuts a la incorporació de socis, a la capitalització i altres línies financeres específiques.

 

L’Ateneu cooperatiu del Baix Llobregat forma part de la XAC i per tant és una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en el marc del programa aracoop i impulsada a partir de l’aliança de diversos actors públics i privats de l’economia social del territori, amb l’objectiu de generar emprenedoria col·lectiva, nous projectes cooperatius i llocs de treball en el cooperativisme a través de la intercooperació, la promoció, la formació i la difusió de l’economia social i solidària i el cooperativisme, actuen per fomentar i enfortir l’economia social i cooperativa arreu del territori.

A continuació trobareu el ventall d’activitats que s’organitzen des de l’Ateneu cooperatiu del Baix Llobregat en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Cooperatives. Us convidem a tots i a totes a la #diadacoop 2018 en el territori!

 

2018-07-04T08:45:17+02:00 04 Juliol, 2018|General|