Presentació del desè Festival Esperanzah

Presentació del desè Festival Esperanzah

El Cercle Sud de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat va presentar el passat 24 de maig el Festival Esperanzah que celebra el seu desè aniversari enguany.

L’acte va començar amb la presentació del documental ’10 anys Esperanzah’, en el que es va explicar tot el que s’està treballant en aquest desè aniversari i per donar sentit als pròxims 10 anys de festival.
Durant la jornada van haver-hi presentacions, intervencions variades sobre el festival, amb petites actuacions musicals i poètiques. També va comptar amb la presència de representants de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i la Generalitat de Catalunya, així com una representació important d’artistes, periodistes i entitats socials. Per clausurar l’acte va haver-hi un pica pica i un petit concert acústic.

El festival Esperanzah celebra el seu desè aniversari amb un projecte més útil socialment: aportarà més recursos a projectes d’impacte social, reforçarà la seva aposta per l’economia solidària i per la feminització de la nostra societat.

El Festival Esperanzah arrenca la Campanya ‘El 12 d’octubre. Esperanzah és Muhé’, un moviment de dones artistes liderat pel col·lectiu Art Muhé i Amparo Sanchez, on ja s’han sumat cantants com Rozalén o periodistes com Núria Martorell o Laura Duran.

El festival Esperanzah inicia un procés per convertir-se en una cooperativa de transformació a través de la cultura, un moviment que integri artistes, festivals, entitats, administracions públiques, periodistes i altres col·lectius, sota un innovador model de governança i participació.

Després d’aconseguir destinar més de 300.000 € a projectes socials durant els 3 últims anys, l’Esperanzah es prepara per aconseguir durant el 2018 200.000 € per destinar a projectes com el de Proactiva Open Arms, El Cor Safari, La Fundació Vozes o la creació de projectes cooperatius al barri de Sant Cosme.

Gràcies al voluntariat i a la cooperació amb administracions públiques i empreses, l’Esperanzah pot destinar el 100% de l’import de les seves entrades i excedents a projectes d’alt impacte social, cultural, comunitari o ambiental.

El cartell d’aquest any es publicarà la primera setmana de juliol en una edició que per primer cop obrirà 4 dies (de l’11 al 14 d’octubre).

2018-06-04T09:56:07+01:00 29 Maig, 2018|General|