Torna a treballar al camp

Torna a treballar al camp

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat ha organitzat una jornada de bones pràctiques de l’economia social en l’àmbit agroalimentari el pròxim 29 de maig al municipi del Prat de Llobregat. Aquesta jornada conta amb la participació de amb l’Ajuntament del Prat i es troba emmarcada dins del Programa del Maig Cooperatiu 

L’objectiu de la jornada és generar un nou model d’activitat econòmica en l’agricultura al territori,  innovadora, professional  i respectuosa amb el medi ambient, que permeti desenvolupar el seus coneixement tècnics a persones formades en agricultura ecològica. Que generi ocupació de qualitat  i oportunitats laborals a persones que, pel seu perfil personal o social, poden trobar una solució d’ocupabilitat en l’entorn agrícola.

El nostre territori té terres de conreu sense treballar i un ecosistema d’iniciatives d’economia social, solidària i cooperativa en creixement. En aquestes terres, és possible generar nous projectes creadors d’ocupació per a les persones des de l’economia social? Com accedir a les terres?  Quines bones pràctiques podem replicar?

Com posar d’acord la necessitat de renovació del treball al camp, la desocupació de moltes persones, l’interès de l’economia social per recuperar el conreu i fer-lo econòmicament sostenible i ambientalment respectuós ? I com la formació professional és clau en tot això?

Totes aquestes preguntes, mirarem de contestar-les en aquesta jornada, on parlarem dels beneficis de l’agricultura ecològica. Què ens aporta tornar al camp?

Reflexionarem sobre com podem formar professionalment les persones interessades, conèixer el territori, protegir-lo de l’especulació i generar projectes. Coneixerem de primera mà, bones pràctiques replicables, de característiques diverses.

Aquest repte, aquesta oportunitat, passa per posar a l’abast de les entitats d’economia social, solidària i cooperativa terres de conreu que avui no estan en ús. Per què? Perquè l’economia social evita l’especulació amb el territori i dóna oportunitats a les persones.

Tots els interessats en assistir-hi heu de fer la preinscripció prèvia aquí 

2018-05-17T09:24:04+02:00 09 maig, 2018|Notícies|