Jornada d’alternatives d’habitatge per a gent gran

Jornada d’alternatives d’habitatge per a gent gran

La Cooperativa Obrera de Viviendas ha organitzat una jornada d’alternatives d’habitatge per a gent gran el pròxim 15 de maig al Prat de Llobregat.

L’accés a l’habitatge és per diverses causes un dels principals problemes de moltes persones i famílies del nostre entorn. En aquest marc, la cooperativa ha proposat aquest espai de debat col·lectiu per a conèixer les possibilitats i propostes que des de l’economia social s’estan oferint per a donar resposta a les necessitats de l’habitatge de les persones més grans, com el cohabitatge o els pisos assistits. A més de saber com s’enfoca des dels poders públics o els possibles finançadors aquesta demanda.

Enguany, la jornada se centrarà especialment en el col·lectiu de persones grans, ja que l’envelliment actiu, el combat a la soledat o la voluntat de seguir vinculat a la família o a la teva comunitat i entorn de sempre, les necessitats creixents d’atenció mèdica o de cura, la dependència… són necessitats molt vinculades a la tercera edat i en estreta relació amb les característiques i localització del seu habitatge.

Ricard Gomà, director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, serà l’encarregat de la primera ponència de la jornada, que anirà entorn de l’habitatge, el cooperativisme i la gent gran. La jornada també comptarà amb dues taules, una d’experiències i l’altre de drets, polítiques i recursos.

En el mar d’aquesta jornada, a la tarda es farà un taller pràctic de com iniciar un projecte cooperatiu d’habitatge.

Per més informació: https://www.cov-elprat.com/

2018-05-09T11:52:10+02:00 04 maig, 2018|General|