Vols crear el teu propi projecte en el món agrari?

Vols crear el teu propi projecte en el món agrari?

La Fundació Futur ha organitzat un programa per tots aquells emprenedors i professionals del sector agrari interessats en crear una cooperativa o per les cooperatives que necessitin assessorament.

La formació es desenvolupa en quatre mòduls a més de les tutories formatives. El mòdul número 1 és formació tècnica en agricultura ecològica i Agroecologia, hortofructicultura, floricultura, plantes aromàtiques i medicinals, apicultura i avicultura. El segon mòdul és d’emprenedoria on es tocaran temes com passar de la idea de negoci al pla, com crear aquest pla de negoci, com construir l’empresa i la seva forma jurídica, l’impacte social com a valor afegit del negoci o l’accés al finançament. El tercer mòdul és de sensibilitat mediambiental i perspectiva de gènere. I finalment, l’últim mòdul és d’economia social i cooperativisme.

Les tutories formatives són individuals per projecte i són un element clau pel desenvolupament, ja que és a partir d’aquí  es fonamentarà i crearà cada projecte.

Els objectius d’aquest programa són la creació de noves cooperatives viables i sostenibles, de la mateixa manera que incentivar projectes ja iniciats en el sector. També es busca desenvolupar projectes de recerca o investigació per a un nou i innovador producte. Per altre banda, és important assessorar potencials plans de caràcter econòmic per a la dinamització territorial que contribueixin a la generació d’ocupació i creació d’empreses d’economia social i cooperativa. I finalment, treballar en tots els territoris l’estratègia Catalunya 2020 en la gestió de residus, l’ús d’energies renovables i la producció de biomassa.

Aquesta formació està adreçada a joves, dones, persones aturades de llarga durada i/o majors de 45 anys, professionals del sector agrari (agrícola/ramader) o petits agricultors o associacions de productors o consumidors que vulguin formar-se en cooperativa, i cooperatives que necessitin un assessorament de conversió cap a la producció ecològica.

El pròxim 12 de març tindrà lloc la presentació d’aquest programa al Centre de Promoció Econòmica, Carrer de les Moreres, 48, El Prat de Llogregat.

Només cal registrar-se enviant un correu de confirmació a jlmartinez@elbaixllobregat.cat indicant nom i cognoms, correu electrònic i telèfon de contacte (o també lforaster@firur.cat). 

Les places per a la presentació es limiten a un màxim de 20, per ordre d’arribada.

2018-03-06T15:14:22+00:00 06 març, 2018|General|