Presentació del Catàleg de la Pagesia de Collserola a la Fira de la Candelera

Presentació del Catàleg de la Pagesia de Collserola a la Fira de la Candelera

El proper 3 de febrer tindrà lloc a la Sala Gòtica de Molins de Rei la presentació del Catàleg de la Pagesia de Collserola, dins el marc de la 167a edició de la Fira de la Candelera. El Catàleg és un directori de les 18 experiències de producció agrària professional de Collserola. S’emmarca en el projecte Alimentem Collserola, que busca promoure la transició agroecològica a Collserola

Al Parc Natural de la Serrat de Collserola es produeixen i elaboren una gran diversitat d’aliments de qualitat. Per tal de conservar els valors naturals del parc i els serveis ecosistèmics que aquest ens brinda, és fonamental  conservar  mosaic agroforestal mitjançant el desenvolupament equilibrat i sostenible de l’activitat agrària i silvopastoril que, al llarg dels segles, ha modelat el paisatge de la serra.

L’objectiu d’aquest catàleg és donar a conèixer i posar en valor la pagesia de Collserola, així com els aliments que produeix, i sensibilitzar sobre la importància que té l’activitat agropecuària per al manteniment de la sostenibilitat ecològica, econòmica i social del Parc Natural.

La presentació anirà a càrrec d’Arran de terra, dels Serveis Tècnics del Consorci del Parc Natural de Collserola i de 4 experiències productives del parc: Oli Tinet, L’Ortiga, L’Olivera i Can Carlets. 

Durant l’acte hi haurà una mostra de productes de Collserola i s’entregarà als assistents una versió del catàleg en paper. 

Aquest producte s’emmarca dins el projecte Promoció de la transició agroecològica a Collserola que va començar a caminar a mitjans del 2016 amb l’objectiu de transformar els sistemes alimentaris dels municipis del Parc Natural de la Serra de Collserola per fer-los més justos i sostenibles. El projecte està sent impulsat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, i està sent dinamitzat per l’Associació Arran de terra. La resta d’ajuntaments del parc està previst que s’incorporin al projecte durant el 2018.

El catàleg a estat finançat per la Diputació de Barcelona dins de la convocatòria de subvencions per entitats destinades a la sensibilització ambiental.

2018-02-02T09:07:23+00:00 02 febrer, 2018|Notícies|