Formació en economia social i cooperativa

Formació en economia social i cooperativa

L’Ajuntament del Prat de Llobregat i el Centre de Promoció Econòmica del municipi han organitzat una formació en economia social i cooperativa formada per 9 cursos gratuïts adreçats específicament a empreses d’economia social i treballadors de les entitats, i en general, a persones interessades o que volen emprendre dins del sector cooperatiu i de l’economia social i solidària.

Aquesta proposta formativa pretén cobrir les necessitats reals des de la vessant de la formació en temes com l’emprenedoria col·lectiva, la gestió social cooperativa, el desenvolupament d’habilitats personals i directives i la gestió empresarial. També es vol millorar les competències de les persones que participen del model d’organització cooperatiu i d’aquelles que en volen formar part és un aspecte essencial per a la posada en marxa i la consolidació de les empreses d’economia solidaria.

El primer curs va ser el passat 30 de gener sobre efectivitat personal. Actualment el nostre entorn VUCA (Volàtil, Incert, Complex, Ambigu) provoca que tinguem més requeriments. Aquest taller va donar les claus per canviar el nostre món a través d’hàbits saludables i productius així com eines pràctiques i focalitzades per ser més efectius amb el nostre temps.

El següent curs serà el 6 de març sobre el finançament dels projectes. Aquest curs està adreçat a persones emprenedores que estan creant o han posat en marxa un negoci que té com a objectiu donar resposta a un repte social i necessiten finançament.

El 9 i 16 d’abril tindrà lloc la formació d’habilitats socials, adreçada a treballadors/usuaris que formin part d’empreses locals d’economia social i cooperativa.

‘El pla de formació de la nostra organització’ és el quart curs que serà el 10 d’abril i està adreçat a persones responsables de l’àrea de persones d’organitzacions. En aquesta formació és coneixeran aspectes claus de la formació en les organitzacions, s’aprendran eines per a la detecció de necessitats de formació, es coneixeran les diferents opcions de finançament de la formació…

El 8 de maig hi haurà la formació de ‘Dinàmica de networking: Construint vincles entre entitats d’economia social i cooperativa’, adreçada a emprenedors i entitats de l’economia social que vulguin compartir bones pràctiques i conèixer noves vies d’intercol·laboració estratègica per millorar els seu impacte social.

Per pocs dies més tard, concretament el 10 de maig, s’ha organitzat una conferència sobre els valors de l’economia social. Els valors que fonamenten l’economia social i cooperativa queden a vegades oblidats amb el dia a dia de l’empresa. És important  retornar la importància al que caracteritza a les entitats de l’Economia Social i Cooperativa.

L’Ateneu cooperatiu del Baix Llobregat oferirà l’11 de juny una tutoria per resoldre dubtes i assessorar projectes socials d’emprenedors col·lectius.

El 26 de setembre i 3 d’octubre hi haurà el curs de ‘Comunicació conscient i gestió de conflictes’. En aquesta formació s’aprendrà a gestionar la diversitat i el conflicte en les relacions i en els grups des d’una mirada integral i sistèmica, a partir d’una comunicació conscient basada en l’escolta empàtica i l’assertivitat.

Finalment, el 8 i 15 de novembre tindrà lloc l’últim curs: ‘Gestió econòmica d’empreses d’economia social’. En aquesta sessió es tractaran temes com  la naturalesa de la informació econòmica i financera de l’empresa i la interpretació de les dades econòmiques i financeres.

Els cursos són gratuïts però cal inscriure’s prèviament: on line, per correu electrònic economia@elprat.cat, trucant al telèfon 93 478 68 78 o presencialment en Centre de Promoció Econòmica, carrer de les Moreres, 48 –El Prat de Llobregat, en horari de 9:30 a 14:00 h.

2018-02-20T09:37:34+00:00 01 febrer, 2018|Notícies|