Curs de certificat de disseny de permacultura

Curs de certificat de disseny de permacultura

La Cooperativa Integral El Roser i l’Associació Cambium han organitzat el Curs de Certificat de Disseny en Permacultura. Aquesta formació es  desenvolupa al llarg de 7 mòduls a través dels quals s’aprendrà a dissenyar entorns humans, sostenibles, resilients i regeneratius seguint els principis de disseny de la mateixa naturalesa.

El curs consta de 105 hores teòriques i pràctiques amb certificació internacional. Està dirigit a persones conscients de la necessitat d’un canvi de paradigma del nostre actual model de vida. És una manera rentable i eficaç d’aprendre els principis ètics i de disseny de la Permacultura, alhora que s’adquireixen habilitats pràctiques, tècniques i uns coneixements per dissenyar espais sostenibles.

La formació serà els caps de setmana entre març i juny. Aquest format permet que els participants assoleixin de manera gradual els diversos continguts.

Què s’aprendrà?

Amb aquest curs aprendràs a utilitzar el disseny permacultural per poder aplicar-ho a la teva vida personal així com per crear ambients sostenibles i resilients. Aprendràs a “llegir el paisatge” i habilitats d’observació que et permetran comprendre un espai de manera profunda. Aprendràs sobre el dibuix i la interpretació de mapes, sobre la comprensió dels patrons naturals i com aprofitar-los per aconseguir dissenys que treballin a favor de la natura.

Aprendràs habilitats pràctiques com fer un bon compost, horticultura, energies renovables, bioconstrucció, etc. També a dissenyar sistemes de producció d’aliments i sistemes de captació d’aigua de pluja a diferents escales, estratègies bio regionals, cultius agroforestals, sistemes econòmics alternatius, energies renovables i sobre el tractament de residus domèstics sòlids i líquids.

El programa del curs és el següent:

 • Història i definició de la Permacultura
 • Conceptes bàsics d’ecologia
 • Principis ètics i principis de disseny
 • Mètodes de disseny
 • Clima i microclima
 • Treball amb mapes
 • Patrons en la natura, cultura i societat
 • Observació i lectura del paisatge
 • El sòl: creació, manteniment i restauració
 • Les plantes
 • Els boscos
 • Tècniques de recol·lecció i emmagatzematge d’aigua de pluja
 • Reutilització i depuració d’aigües grises
 • Tanques paravents
 • Boscos comestibles
 • Sistemes agroforestals
 • Control integral de plagues
 • Gestió d’animals en Permacultura
 • Estratègies de construcció natural
 • Economia alternativa
 • Bio regions
 • Ecoaldeas, ecobarris i ciutats en transició
 • Permacultura urbana
 • Dissenys per catàstrofes
 • Energia en Permacultura
 • Tecnologia apropiada

El curs té un cost de 440€ si el pagament es fa abans del 11 de febrer. Després d’aquest dia el cost es de 480€. Consta de fins a 25 places. La data límit d’inscripció és fins del 25 de febrer.

Per més informació i inscripcions: comissio.ecologica@elroser.es

2018-01-30T08:54:41+02:00 30 Gener, 2018|Notícies|