Aprovats els 6 projectes singulars avalats per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llorbegat

Aprovats els 6 projectes singulars avalats per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llorbegat

Els sis projectes singulars de promoció de l’economia social i la creació de cooperatives i societats laborals avalats per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat han estat aprovats en la resolució provisional TSF/2567/2017, de 25 d’octubre.

El ‘Nou Obrador Rubricatus’, la ‘Xarxa d’Oficines d’assessorament agrari del pobles de Montserrat’, ‘0 Waste al Baix Llobregat’, ‘Créixer MANS: enfocant el creixement de la cooperativa MANS’, ‘Espai de recerca i vinculació al treball- Cuina Justa’ i ‘Generació de sinergies en l’Agricultura social i ecològica del Parc Agrari del Baix Llobregat’ són els sis projectes que rebran la subvenció atorgada. Una subvenció que s’adreça a projectes singulars dirigits a la generació d’ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials, noves línies de negoci, noves empreses, nous mercats, en el marc de l’economia social i cooperativa i aprofitant oportunitats estratègiques del propi sector d’activitat, o del territori i que permetin reactivar l’economia.

L’objectiu d’aquests projectes és incentivar la realització de projectes i actuacions estratègiques, sectorials i singulars innovadores que estimulin i reforcin l’ocupació en les cooperatives o societats laborals així com potenciar les de nova creació. Les actuacions hauran d’estar orientades a la generació  d’ocupació directa a través de la creació de llocs de treball en el marc de l’economia social i cooperativa, i basades en situacions i problemàtiques específiques d’un territori, o bé necessitats i/o oportunitats estratègiques d’un sector.

L’”Espai de recerca i vinculació al treball- Cuina Justa” té la finalitat de construir un nou Obrador amb l’objectiu de crear llocs de treball estables pera a l’inserció sociolaboral de persones especialment fràgils.

La “Generació de sinergies en l’Agricultura social i ecològica del Parc Agrari del Baix Llobregat” té com a objectiu recuperar i valoritzar terrenys abandonats del Parc Agrari , d’una forma organitzada amb altres agricultors ecològics de la zona, utilitzant aquestes terres per fomentar la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables, la generació de nous llocs de treball i l’impuls econòmic local, a la vegada que es realitzen accions per reduir el malbaratament alimentari.

El projecte “Créixer MANS: enfocant el creixement de la cooperativa MANS”, neix amb la finalitat d’implementar una estratègia comercial a curt termini que permeti comercialitzar els productes MANS a grans operadors del sector de l’alimentació. Aquest projecte vol generar nous llocs de treball per a joves en risc d’exclusió de Sant Vicenç dels Horts a través de diverses activitats enfocades a implementar una estratègia de comunicació que permeti compartir amb els consumidors de productes MANS i amb el conjunt de la ciutadania el relat diferencial d’aquesta iniciativa; i ampliant-ne, el seu impacte econòmic, social i mediambiental que genera. També, a través d’accions i activitats que permetin implementar una estratègia comercial a curt termini que permeti comercialitzar els productes MANS a dues noves cadenes de supermercats; i en tercer lloc, realitzant les accions necessàries per a adaptar els sistemes productius de la cooperativa MANS a les necessitats de l’augment de volum de producte (i facturació) previst.

El projecte de la “Xarxa d’Oficines d’assessorament agrari del pobles de Montserrat” té la finalitat d’introduir nova gent en l’àmbit del coneixement de la pagesia, i estima en la gestió de la terra i dels seus fruits, introduir nova gent en l’àmbit del coneixement de la pagesia, en la gestió de la terra i els seus fruits, ajudant al relleu generacional de la pagesia.

El “Nou Obrador Rubricatus” té la finalitat de construir un nou Obrador que permetrà ampliar l’activitat de càterings, d’àpats a domicili per a la gent gran al municipi del Prat de Llobregat, i la posta en marxa d’un nova línia de menús diaris per a treballadors i professionals d’empreses i zones de negoci del territori. L’objectiu principal és el de crear llocs de treball estables per a persones amb discapacitat intel·lectual. El projecte ajudarà a resoldre principalment dues necessitats socials que existeixen en el territori: la manca d’oportunitats laborals per a persones amb discapacitat intel·lectual i el progressiu envelliment de la població.

I finalment, el projecte “0 Waste al Baix Llobregat” vol promoure la creació d’iniciatives d’economia social amb projectes de sostenibilitat i de gestió de residus amb impacte a la comarca del Baix Llobregat. L’objectiu és assessorar projectes d’economia social de nova creació en l’àmbit de la sostenibilitat, generar espais de networking i crear sinèrgies per tal d’aconseguir una major coordinació entre aquests nous projectes.

Totes aquestes entitats son membres de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i volem continuar generant sinergies amb totes elles.

2017-12-22T10:33:43+00:00 22 desembre, 2017|Notícies|