Nou projecte de monocultiu ecològic de carxofes

Nou projecte de monocultiu ecològic de carxofes

L’empresa social Cuina Justa ha posat en marxa una campanya de crowdfunding per desenvolupar un nou camp ecològic de carxofes amb l’objectiu de seguir treballant en l’agricultura social inserint a persones amb dificultats per accedit o sostenir-se en un itinerari laboral derivats de serveis socials o centres de salut mental.  

La finalitat és arribar a plantar 8.000 brots de carxofes a les terres de Ca l’Americà; una finca agrícola situada al Delta del Llobregat de 2 hectàrees, on hi caben fins a 24.000 brots de carxofes. Cuina Justa funciona mitjançant un conveni amb l’Ajuntament del Prat de Llobregat per a l’ús de la terra. D’aquesta manera recuperen terrenys abandonats, fomenten l’ús responsable de les terres de cultiu i lluiten en contra de l’especulació de terres, el malbaratament alimentari, l’estigma en salut mental i contra l’exclusió social.

Els beneficiaris directes del projecte són persones amb dificultats d’accedir o sostenir un recorregut laboral, derivades principalment de serveis socials o de la xarxa de salut mental. L’ampliació del camp de conreu nomenat Ca L’Americà, possibilita la incorporació de nous treballadors a l’equip i ofereix continuïtat als treballadors que ja el formen. Com a beneficiaris indirectes hi ha els alumnes de les escoles i instituts de la zona i entitats i empreses del propi territori. Tots ells van a conèixer el camp d’agricultura ecològica a través de la vivència dels nostres treballadors i de les seves pròpies. Coneixen el desenvolupament i la importància tant del producte autòcton, de la filosofia de l’agricultura ecològica i del consum de productes de qualitat i proximitat, així com la professionalització de l’agricultor.

Cuina Justa és una empresa d’economia social amb la missió de crear llocs de treball dignes per a persones amb especials fragilitats relatives a la discapacitat, malaltia mental o exclusió social.

Per més informació aquí. 

2017-12-20T12:26:04+00:00 20 desembre, 2017|Notícies|