skip to Main Content
1a Assemblea de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat 23/24
Actes | Assemblea | General | Notícies

La Federació Obrera va ser l’espai triat ahir per l’Ajuntament de Molins de Rei per a acollir la 1a assemblea d’aquest any del nostre Ateneu Cooperatiu.

La benvinguda va estar a càrrec del Sr. Xavi Paz, Alcalde de Molins de Rei, qui va ressaltar primer la història de la Federació Obrera, “un equipament polivalent d’alt valor cívic i patrimonial del municipi, ja que va ser la seu d’una important associació local de treballadors i treballadores, construïda en el primer terç del segle XX, expropiada durant la dictadura, i recuperada finalment per la vila una vegada consolidada la democràcia”, i segon totes els accions d’ESS que aquesta localitat desenvolupa i que habitualment es visivilizan a la Fira de l’Economia Social i Cooperativa de Molins de Rei – FESCMdR, “un espai d’exposició, relació i intercooperació per les entitats d’ESS del Baix Llobregat”.

Tot seguit, el Sr. Fernando Vicente, Conseller de Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola del Consell Comarcal del Baix Llobregat, va obrir l’assemblea subratllant “la importància del paper vertebrador del Consell Comarcal, visitant i coneixent l’ESS arreu del territori perquè els ajuntaments se sumin a la tasca d’enfortir-la i potenciar-la a nivell local”.

Després, el Josep L. Martínez, tècnic de l’Ateneu, ens va presentar un resum actualitzat de l’estat de consecució dels Indicadors que el nostre Ateneu està compromès a complir, i per tant del percentatge d’accions que encara ens queden per dur a terme fins el 31 d’octubre d’enguany.

LLavors, es va presentar el Maig Cooperatiu 2024 a la nostra comarca, a càrrec de Xavier Gimenez, Tècnic de l’Ajuntament del Prat, qui com cada any va fer una crida a la participació massiva de les entitats del Baix Llobregat perquè programin i realitzen les seves accions i activitats d’ESS durant aquest mes sota el paraigua comunicatiu del #MaigCoop.

Finalment, atesa la petició del nostre Comitè Rector, vam escoltar molt atentament les ponències dels 3 Ateneus convidats, l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, a càrrec d’Alba Rojas, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines, a càrrec d’Eva Ferrer, i Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, a càrrec de Josep Maria Ballarin, qui ens van explicar com s’organitzen i gestionin internament, així com tot el treball col·lectiu i en xarxa que realitzen, per a tenir exemples que ens serveixin de referència al grup o comissió de trebal que ara implementarem de manera participativa, entre totes els entitats que vulguin sumar-es, per a elaborar el nou projecte de Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat per a la pròxima convocatòria 24-27 que en breu ens tocarà presentar.

Vam acabar amb un torn obert de preguntes a les ponents tant per part dels ajuntaments com de les entitats que formem part de l’Ateneu, promotores i participants, assistents a l’assemblea.

Volem expressar el nostre més sincer agraïment a les 3 respresentants dels Ateneus convidats per la seva paciència i nivell de detalls tant en les explicacions com en les respostes a la bateria de preguntes realitzades, així com a les tècniques i Ajuntament de Molins de Rei pel seu càlid acolliment.

Back To Top